Σταθμός μεταφοράς όπλων η κινητή γιάφκα του Π. Φαλήρου;

Καθαρά είναι τα τρία καλάσνικοφ που βρέθηκαν το Σάββατο στο Παλαιό Φάληρο, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, την οποία ανέμεναν στην αντιτρομοκρατική για να προχωρήσουν οι έρευνες γύρω από το συγκεκριμένο περιστατικό.
Δημοσίευση: 02/02/2014 - 13:00

Καθαρά είναι τα τρία καλάσνικοφ που βρέθηκαν το Σάββατο στο Παλαιό Φάληρο, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, την οποία ανέμεναν στην αντιτρομοκρατική για να προχωρήσουν οι έρευνες γύρω από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε, ως σταθμός μεταφοράς όπλων από τη μία γιάφκα στην άλλη.

Σημειώνεται ότι μικροκάμερες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία από την αντιτρομοκρατική, γύρω από την οδό Αγίας Κυριακής, κατέγραφαν ότι συνέβαινε στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο. Το υλικό που προκύπτει από την καταγραφή εξετάζεται αυτή τη στιγμή από την αντιτρομοκρατική.

Παράλληλα διεξάγονται έρευνες για πιθανή ύπαρξη αποτυπωμάτων ή στοιχείων DNA στο κλεμμένο ασημί opel astra.

Αυτή τη στιγμή πάντως κυριαρχεί στη ΓΑΔΑ το ερώτημα, εάν υπήρχε σχέδιο επίθεσης στα νότια προάστια με τη χρήση κινητής γιάφκας.

Ένα ακόμα ερώτημα που προβληματίζει είναι γιατί δεν εμφανίστηκε κανείς να αναζητήσει το κλεμμένο αυτοκίνητο, εβδομάδες ολόκληρες μετά.

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά κάποια στοιχεία, τα οποία ίσως οδηγήσουν σε συμπεράσματα, σχετικά με το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από το παράνομο οπλοστάσιο που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

Το ασημί opel εκλάπη από την Κερατέα την 1η Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησε η άδεια του δραπέτη, Χριστόδουλου Ξηρού. 

Η πίσω πινακίδα, η οποία ήταν και η μοναδική, ανήκει σε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.

Ρουκέτες τύπου RPG έχουν χρησιμοποιήσει στα παρελθόν από τη 17 Ν με ειδικό χειριστή τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Το ασημί Opel είχε εγκαταληφθεί έξω από παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι της περιοχής για να μην τραβάει την προσοχή.

Ανάλογου τύπου ρουκέτες (RPG) είχε χρησιμοποιήσει και ο Επαναστατικός Αγώνας.

Θυμίζουμε ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν καλάσνικοφ, ρουκέτες, ένας προωθητής ρουκετών καθώς και φυσίγγια.

Συγκεκριμένα: 

4 βλήματα RPG, 4 προωθητικοί μηχανισμοί RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1, 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων αυτών, 3 καλάσνικοφ, 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ, 2 κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες για καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το όχημα εξωτερικά, με ειδικές συσκευές και εκπαιδευμένο σκύλο και γνώριζαν οτι ήταν φορτωμένο με όπλα, γι' αυτό το παρακολουθούσαν με την ελπίδα ότι θα πήγαιναν να το πάρουν οι δράστες και θα έπεφταν στην παγίδα.

Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σήμερα, από φόβο μήπως συμβεί κάτι απρόοπτο και έτσι βρέθηκε ο οπλισμός, ο οποίος καταμετρήθηκε και το όχημα μεταφέρθηκε για έρευνα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου και θα αναζητηθούν αποτυπώματα.

Πηγή: www.news.gr