Παχυσαρκία και διαβήτη προκαλεί η παράλειψη του πρωινού

Τρώγοντας ένα "φτωχό" πρωινό στην εφηβεία , μπορεί να προκαλέσουμε μακροχρόνια βλάβη στην υγεία μας έως και τρεις δεκαετίες αργότερα , σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Τρώγοντας ένα “φτωχό” πρωινό στην εφηβεία , μπορεί να προκαλέσουμε μακροχρόνια βλάβη στην υγεία μας έως και τρεις δεκαετίες αργότερα , σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Σουηδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν “φτωχό” πρωινό φτωχό κατά τη διάρκεια της εφηβείας εμφάνιζαν περισσότερα σημάδια του μεταβολικού συνδρόμου 27 χρόνια αργότερα , σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν πιο ουσιαστικό πρωινό.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι ο ιατρικός όρος για ένα συνδυασμό του διαβήτη , της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της παχυσαρκίας , και μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Το 1981 , ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Umee στη Σουηδία ζήτησαν από τους μαθητές της βόρειας πόλης της Λουλέα, να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι έφαγαν για πρωινό.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιστρέψουν το 2008 , 27 χρόνια αργότερα , για να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι νέοι που αμελούσαν το πρωινό ή έτρωγαν ένα “φτωχό” πρωινό , είχαν 68% περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο ως ενήλικες , σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν ένα “πλούσιο” πρωινό στα νιάτα τους.

“Περαιτέρω μελέτες απαιτούνται για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στη σύνδεση μεταξύ του “φτωχού” πρωινού και του μεταβολικού συνδρόμου . Ωστόσο, τα αποτελέσματά μας , καθώς και εκείνα από αρκετές προηγούμενες μελέτες , δείχνουν ότι ένα “φτωχό” πρωινό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα”, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Μαρία Γουένμπεργκ. 

Πηγή: news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.