Γάλλος ευρωβουλευτής: Πιστόλι στον κρόταφο των χωρών η τρόικα


Ερωτηματικά για το κατά πόσον οι χώρες που ακολουθούν τις εντολές της τρόικας είναι πραγματικά ελεύθερες και το κατά πόσον η δημοκρατία σε αυτές τις χώρες λειτουργεί έθεσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος ευρωβουλευτής και μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, Λιεμ Χόανγκ-Νγκοκ.

Όπως σημείωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής, η τρόικα “δημιουργήθηκε χωρίς νομική βάση, χωρίς διαφανείς κανόνες με στόχο να καθορίζει πώς λαμβάνονται και εκτελούνται οι αποφάσεις. Παρόλο που η Κομισιόν εξηγεί ότι τα κράτη δέχονται ελεύθερα τους όρους που επιβάλλονται, υπό τον έλεγχο των εθνικών κοινοβουλίων, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για την ελευθερία αυτού που έχει το πιστόλι στον κρόταφο”.

Η έρευνα αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας γίνεται έπειτα από τέσσερα χρόνια πολιτικών λιτότητας, μια καθυστέρηση που “αποκαλύπτει πλήρως τον δρόμο που μένει να διανύσουμε για να ολοκληρώσουμε τη δημιουργία μιας Ευρώπης πραγματικά δημοκρατικής”, όπως επεσήμανε ο Χόανγκ-Νγκοκ.

“Αν η έρευνα αυτή συμβάλει στην αύξηση της συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές, κάτι που είναι προϋπόθεση για να αλλάξει πορεία η Ευρώπη, θα θεωρήσω την αποστολή μας σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη”, υπογράμμισε ο Χοάνγκ-Νγκοκ, ο οποίος επιπλέον διερωτήθηκε, αναφερόμενος στη βαθιά ύφεση, την έκρηξη της ανεργίας και το ασφυκτικό ποσοστό χρέους: “Ποιος σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναλαμβάνει την ευθύνη των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών των πολιτικών της τρόικας;”.

πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.