Τσίπρας: Η κυβέρνηση κουκουλώνει τις ευθύνες του μνημονίου

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, η οποία -όπως είπε- "κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει ο λαός" εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, η οποία -όπως είπε- “κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει ο λαός” εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα μας, στο πλαίσιο της έρευνας για την τρόικα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει και “σχεδόν να κρύψει” την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο και την παρουσία των εισηγητών του στην Ελλάδα, ενώ δεσμεύθηκε ότι “η επόμενη Βουλή, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή και θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο”.

“Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η Ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δυστυχώς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η παρουσία της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα καθυστέρησε. Δυστυχώς η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική συζήτηση σε βάθος ανάμεσα στους συνεισηγητές και τις εμπλεκόμενες κοινοβουλευτικές επιτροπές, σε πλήρη σύνθεση”, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Υποστήριξε ακόμη ότι η παρουσία της Επιτροπής στην Ελλάδα θα έπρεπε να συνοδεύεται από την ευρύτερη δυνατότητα διαλόγου, αλλά και από μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνουν φανερές διεθνώς οι πτυχές “της ελληνικής ανθρωπιστικής κρίσης”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κόμμα του επιθυμεί “να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων”, αλλά και “να τεκμηριωθεί”, όπως είπε, “για ακόμα μία φορά η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής”. Υπενθύμισε μάλιστα ότι προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Στρασβούργο την παράταση της έρευνας, αλλά και την κλήση κάθε εμπλεκόμενου πολιτικού ή μη προσώπου.

“Ο λαός μας έχει δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς έχουμε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση. Και θα το πράξουμε”, κατέληξε.

Πηγή:news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.