Eurogroup προς τρόικα: Τελειώνετε με την αξιολόγηση της Ελλάδας

Σε επισκόπηση της προόδου που έχει συντελεσθεί στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολογήσεις του ελληνικού προγράμματος θα προχωρήσουν σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας.

Σε επισκόπηση της προόδου που έχει συντελεσθεί στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολογήσεις του ελληνικού προγράμματος θα προχωρήσουν σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας.

Τα στελέχη της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμένεται να ενημερώσουν το Eurogroup για τις εκκρεμότητες που χωρίζουν τις δύο πλευρές, αλλά και για τον χρόνο επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα.

Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να παρουσιάσει εκ νέου τις ελληνικές θέσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και του 2015, αλλά και τις προτάσεις της Κυβέρνησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα, κ.α..

Η ελληνική πλευρά αναμένει πως η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup δεν θα είναι εκτεταμένη, καθώς δεν θα έχουν αποτιμηθεί ακόμη τα μέτρα που απέστειλέ μόλις προχθές η Κυβέρνηση στην τρόικα. Πάντως, εκτιμάται πως το Eurogroup θα απευθύνει συστάσεις για επιτάχυνση της αξιολογήσεως. Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες τρόικα και υπουργείο Οικονομικών έχουν καταγράψει πρόοδο για το δημοσιονομικό κενό του 2014, ενώ για το κενό της περιόδου 2015-2016 υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση, με την τρόικα να το τοποθετεί στα 3 δισ. ευρώ.

Για τις ομαδικές απολύσεις η τρόικα δεν έχει αποφανθεί επί της απόφασης των κοινωνικών εταίρων, ενώ και για την μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφαλίσεως δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη το κόστος. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, με την Κυβέρνηση να προτείνει  περιορισμένη εφαρμογή, ώστε να μη θιγούν τα έσοδα των ασφαλιστικών φορέων.

Τέλος, σε εκκρεμότητα παραμένουν το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, η οριστικοποίηση των 4.000 απολύσεων του 2013 και οι φορείς που πρέπει να κλείσουν το 2014.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.