Καταγράφουν τις ζημιές του σεισμού στην Κεφαλονιά

Η επόμενη ημέρα του σεισμού στο Ληξούρι έχει να κάνει με την καταγραφή των ζημιών.
Δημοσίευση: 27/01/2014 - 08:04

Η επόμενη ημέρα του σεισμού στο Ληξούρι έχει να κάνει με την καταγραφή των ζημιών.

Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί και τονίζουν ότι ο σεισμός των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετέβη εκτάκτως στο αναστατωμένο νησί της Κεφαλλονιάς για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει και συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων για να εκτιμήσει τις ζημιές.

Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο και το γεροκομείο αλλά και διάφορες υπηρεσίες για να δούμε ακριβώς τι έχει γίνει. Υπάρχουν ζημιές άλλα ευτυχώς που το νησί άντεξε, δεν θρηνήσαμε θύματα αυτό είναι το ευχάριστο, είχαμε μόνο λίγους μικροτραυματισμούς, τα πρώτα στοιχεία δίνουν επτά άτομα τα οποία τραυματίστηκαν από πτώσεις αντικειμένων κυρίως", τόνισε ο υπουργός.

Για τους κατοίκους που έχουν πρόβλημα στέγασης ο υπουργός δήλωσε ότι θα καταφθάσουν μετά τις 08:00 στο νησί τα πλοία "Superfast II" και "Ελευθέριος Βενιζέλος" για να στεγάσουν τους κατοίκους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, τα δύο πλοία θα μπορέσουν να στεγάσουν προσωρινά κοντά στα 1.000 άτομα.

Επίσης, υπάρχει μεγάλος αριθμός μηχανικών που έρχονται από το ΤΕΕ, από την Περιφέρεια, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

"Θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα τις ζημιές", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ζημιές

Στο Αργοστόλι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα inkefalonia.gr, υπάρχουν πολλές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, κυρίως με σπάσιμο τζαμαριών και πτώσεις αντικειμένων.

Στο Ληξούρι ο δρόμος στη θέση Βουνί προς χαβριάτα έχει κλείσει λόγω κατολίσθησης.

Επίσης, έχει ισοπεδωθεί ένα σπίτι στην Κουνόπετρα, χωρίς θύματα.

Στο δρόμο από το Αργοστόλι προς το Ληξούρι, αλλά και σε δρόμους του Ληξουρίου υπάρχουν φθορές σε κολώνες της ΔΕΗ.

Λόγω τον ζημιών που έχουν προκληθεί στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου κυρίως στην οροφή του, αποφασίστηκε η εκκένωσή του. οι ασθενείς μεταφέρθηκαν  σε διπλανό ξύλινο κτίριο. 

Τέλος, ένας άνδρας και μία γυναίκα πήγαν στο χώρο όπου στεγάζεται το νοσοκομείο, ελαφρά τραυματισμένοι. Αμφότεροι είχαν υποστεί τραυματισμούς στα άκρα τους στην προσπάθειά τους να βγουν από το σπίτι την ώρα του σεισμού.

Πηγή: www.news.gr