Κι άλλες δεσμεύσεις από Ελλάδα και Ευρωζώνη ζητά το ΔΝΤ

Μπορεί το Eurogroup να εμφανίζεται διατεθειμένο να παράσχει πολιτικές δεσμεύσεις προς το ΔΝΤ ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι επαρκώς χρηματοδοτούμενο στο διάστημα Φεβρουαρίου 2014 - Φεβρουαρίου 2015, ωστόσο η πλευρά του ταμείου φαίνεται πως επιθυμεί κάτι παραπάνω από μια απλή διαβεβαίωση.

Μπορεί το Eurogroup να εμφανίζεται διατεθειμένο να παράσχει πολιτικές δεσμεύσεις προς το ΔΝΤ ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι επαρκώς χρηματοδοτούμενο στο διάστημα Φεβρουαρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2015, ωστόσο η πλευρά του ταμείου φαίνεται πως επιθυμεί κάτι παραπάνω από μια απλή διαβεβαίωση.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι στο τέλος της τρέχουσας αξιολόγησης τα κράτη- μέλη της ζώνης του ευρώ θα δώσουν πολιτικές εγγυήσεις στο ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας θα έχει επαρκή χρηματοδότηση τους επόμενους 12 μήνες.

Ωστόσο, πληροφορίες προερχόμενες από την Ουάσιγκτον τονίζουν ότι στο επόμενο ΔΣ του Ταμείου τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του ΔΝΤ θα ζητήσουν πρόσθετες διαβεβαιώσεις από την Ευρωζώνη, προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα.

Το δεύτερο πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκπνέει τον Μάιο με την λήψη των δόσεων που απέμειναν ύψους 10,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ φέρεται να ανησυχεί ότι εάν απομείνει μόνο του στο πρόγραμμα έως το Φεβρουάριο 2016 θα βρεθεί κάποια στιγμή που ενδεχομένως δεν θα μπορεί να χορηγήσει δόσεις προς τη χώρα, λόγω ενδεχόμενων νέων χρηματοδοτικών κενών.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως η “σολομώντειος λύση” θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ο οποίος θα παράσχει ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016, οπότε αναμένεται και να έχει ανακτήσει την επαφή της με τις αγορές.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.