Ελληνικό δεξαμενόπλοιο αγνοείται μία βδομάδα ανοιχτά της Ανγκόλας

Εκτεταμμένες ερευνες διεξάγει το πολεμικό ναυτικό της Ανγκόλας για τον εντοπισμό ελληνικού δεξαμενόπλοιου του οποίου τα ίχνη χάθηκαν πριν από περίπου μια εβδομάδα ανοιχτά της Λουάντα, πρωτεύουσας της χώρας.

Εκτεταμμένες ερευνες διεξάγει το πολεμικό ναυτικό της Ανγκόλας για τον εντοπισμό ελληνικού δεξαμενόπλοιου του οποίου τα ίχνη χάθηκαν πριν από περίπου μια εβδομάδα ανοιχτά της Λουάντα, πρωτεύουσας της χώρας.

“Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί και έχουν θέσει σε λειτουργία τους τυπικούς τεχνικούς μηχανισμούς για να εντοπιστεί το πλοίο και να διευκρινιστούν οι λόγοι της εξαφάνισής του”, αναφέρει η πετρελαϊκή εταιρεία της Ανγκόλας Sonangol, ενώ η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία υποψιάζεται την κατάληψή του από πειρατές.

Τα ίχνη του δεξαμενόπλοιου M/T Kerala που ανήκει στην ελληνική εφοπλιστική εταιρεία Dynacom Tankers Management, με σημαία Λιβερίας και 27 μέλη πληρώματος ινδικής και φιλιππινέζικης υπηκοότητας, έχουν χαθεί από τις 18 Ιανουαρίου.

“Υπάρχουν υποψίες ότι πειρατές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το πλοίο, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Dynacom Tankers Management, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη πειρατεία που γίνεται στην περιοχή αυτή.Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας Dryad Maritime, όπως και πολλοί Ανγκολέζοι παρατηρητές, εξέφρασαν φόβους μήπως αυτό αποτελέσει την ένδειξη μιας επέκτασης των ενεργειών πειρατείας που γίνονται στον Κόλπο της Γουϊνέας και στις οποίες εμπλέκονται εγκληματικές οργανώσεις Νιγηριανών.

Έπειτα από έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο που τελείωσε το 2002, η Ανγκόλα γνωρίζει εν καιρώ ειρήνης μεγάλη ανάπτυξη, χάρη στους σημαντικούς πετρελαϊκούς της πόρους.

Είναι η δεύτερη παραγωγός μαύρου χρυσού στην αφρικανική ήπειρο μετά τη Νιγηρία.

πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.