Η ζέστη…μας παχαίνει!

Οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο σπίτι...μας παχαίνουν, σύμφωνα με νέα ολλανδική μελέτη.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο σπίτι…μας παχαίνουν, σύμφωνα με νέα ολλανδική μελέτη. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ , οι υψηλές θερμοκρασίες σε χώρους όπως σπίτια, γραφεία και νοσοκομεία προσφέρουν περισσότερη άνεση , γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν χρειάζεται πλέον να κάψει επιπλέον θερμίδες για να κρατηθεί ζεστός. Μια θερμοκρασία στους 19 βαθμούς Κελσίου είναι επαρκής για να είναι το σώμα μας σε μία ισορροπία.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι άνθρωποι δαπανούν το 90 % του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους και αυξομειώνουν την θερμοκρασία για να νιώθουν άνετα μέσα στο σπίτι, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την κατανάλωση ενέργειας του σώματός είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος.

Το ενεργειακό ισοζύγιο μετατοπίζεται όταν αυξάνεται το σωματικό μας βάρος και μπορεί να χρειαστεί να ρίξουμε την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι για να κάψουμε επιπλέον θερμίδες . “Μια θερμοκρασία στους 19 βαθμούς Κελσίου είναι μια καλή θερμοκρασία- και όχι για ολόκληρη την ημέρα . Το ήπιο κρύο αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας κατά , γεγονός που μακροπρόθεσμα , θα μπορούσε να κάνει πραγματικά τη διαφορά”, επεσήμαναν οι ερευνητές.

Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι χαμηλώνοντας το θερμοστάτη αναγκαζόμαστε να τρώμε περισσότερο. Επίσης μια έρευνά σε 100.000 σπίτια στην Αγγλία έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν στα σπίτια τους μια μέση θερμοκρασία πάνω από 23 βαθμούς Κελσίου έτειναν να είναι λίγο πιο λεπτοί, γιατί σε αυτό το σημείο το σώμα χρειάζεται για να χάσει τη θερμότητα και ιδρώνει χρησιμοποιώντας ενέργεια..Ακόμα οι υψηλές θερμοκρασίες μείωσαν επίσης την όρεξη και την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνονται.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.