Έβγαλαν νεκρό στο μπαλκόνι νοσοκομείου, επειδή δεν υπάρχει χώρος

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζέλειου-Πανάνειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης επιβεβαίωσε την πρακτική του νοσοκομείου να βγάζει νεκρούς στα μπαλκόνια.
Δημοσίευση: 23/01/2014 - 12:04

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζέλειου-Πανάνειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης επιβεβαίωσε την πρακτική του νοσοκομείου να βγάζει νεκρούς στα μπαλκόνια.

Άλλωστε, η τηλεόραση του Star ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες των εργαζομένων στο νοσοκομείο για αυτή την πρακτική.

Συγκεκρίμενα, ο κ. Χονδροζουμάκης εργάζεται στο νοσοκομείο ως μεταφορέας και μιλώντας στην ιστοσελίδα creteplus.gr, καταγγέλλει τα εξής: "Έπρεπε να μεταφέρω έναν νεκρό από την κλινική στο νεκροθάλαμο. Όμως δεν υπήρχε καθόλου χώρος και αναγκαστικά, έβγαλα τον εκλιπόντα με το φορείο μπαλκόνι, για να κατέβω να βοηθήσω ώστε να αδειάσει γρηγορότερα ο χώρος. Ευτυχώς, βέβαια, που υπήρχαν συνοδοί του εκλιπόντος, στους οποίους άφησα τη σορό. Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να καλέσω κάποιον συνάδελφο. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, μια κατάσταση ασέβειας προς τους νεκρούς".

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ο κ. Χονδροζουμάκης, ο νεκροθάλαμος είναι μικρός και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του νοσοκομείου. Αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να περιμένεις σε ένα μπαλκονάκι για να μπει ο νεκρός σε ένα μικρό κοντέινερ, όπου τον ετοιμάζουν οι υπεύθυνοι του εκάστοτε γραφείου τελετών.

Αν συμπέσουν δύο νεκροί την ίδια ώρα, πρέπει να περιμένει ο υπάλληλος-μεταφορέας για ένα τέταρτο, μαζί με τον νεκρό, δίπλα σε ασθενείς, ώστε να μπει ο ένας, μόλις βγει ο άλλος.

Ο χώρος του νεκροθαλάμου είναι ορατός από τα μπαλκόνια.

Για το θέμα έχει γίνει ήδη κρούση και συζήτηση επανειλημμένως στους ιθύνοντες του νοσοκομείου.

Έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες εκσκαφής στο χώρο, με εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης του δημόσιου έργου σε 18 μήνες.

Πηγή: www.news.gr