"Κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ιστορία της 17Ν"

Σκληρό μήνυμα για οποιονδήποτε θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή της 17Ν στέλνει μέσα από την "Εφημερίδα των Συντακτών" ο Δημήτρης Κουφοντίνας.
Δημοσίευση: 23/01/2014 - 08:04

Σκληρό μήνυμα για οποιονδήποτε θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή της 17Ν στέλνει μέσα από την "Εφημερίδα των Συντακτών" ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Με μια λιτή δήλωση απευθύνεται σε εκείνους που, σύμφωνα με την άποψή του, "δε δικαιούνται να καπηλεύονται την ιστορία της 17Ν".

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην κατηγορηματική δήλωσή του, το 2002 "ευτέλιζαν" τη 17Ν, είτε "ομολογώντας" είτε "σιωπώντας", ενώ ο ίδιος, όπως και τότε που εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ αναλαμβάνοντας απόλυτα την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης, ξεκαθαρίζει: Η 17Ν έχει τελειώσει.

"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της, δηλώνει.

Η δήλωση Κουφοντίνα:

"Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.

Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της τότε.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, στη χώρα μας, στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.

Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία.

Και το κίνημα, στην ώρα του, θα αξιολογήσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.

Εγώ, όμως, σήμερα, από τη δική μου μεριά, οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για την φάρσα της ιστορίας!

Δημήτρης Κουφοντίνας
22-1-2014".

Πηγή: www.news.gr