Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο


Σε πέντε, αντί για τρεις, ανεβάζει τους νεκρούς διαδηλωτές στα άγρια επεισόδια των τριών τελευταίων ημερών στο κέντρο του Κιέβου, η αντιπολίτευση, εξαγριώνοντας έτσι το ήδη εκτός ελέγχου πλήθος των πιο βίαιων διαδηλωτών. 

“Προς το παρόν έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σήμερα από τα μεσάνυχτα”, δήλωσε ο συντονιστής του αυτοσχέδιου ιατρικού κέντρου των αντικυβερνητικών διαδηλωτών Ολέγ Μούσγι στον ραδιοφωνικό σταθμό της αντιπολίτευσης.

Επίσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ukrainska Pravda, τέσσερις από τους πέντε ανθρώπους είχαν τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρες.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της χώρας Μίκολα Αζάροφ διέψευσε την πληροφορία, ότι η αστυνομία έκανε χρήση πυρών και χαρακτήρισε του χιλιάδες διαδηλωτες που συγκρούονται άγρια με τα ΜΑΤ “τρομοκράτες, που απειλούν τη ζωή των απλών πολιτών στο Κίεβο και γιαυτό θα τιμωρηθούν.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον θάνατο τριών ανθρώπων χθες τη νύχτα, ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς κάλεσε τους πολίτες να μην υποκύψουν στο κάλεσμα των “πολιτικών εξτρεμιστών”, ενώ υπογράμμισε: “είμαι κατά της αιματοχυσίας, κατά της χρήσης βίας κατά της υποκίνησης στη βία και την εχθρότητα”.

Για τέταρτο βράδυ απόψε, οι φιλοευρωπαίοι Ουκρανοί διαδηλωτές αψηφούν το τσουχτερό κρύο και τα χιονιά και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο.

Στα επεισόδια των τελευταίων τριών ήμερων, η ένταση στο κέντρο του Κιέβου αναζωπυρώνεται συνεχώς. Πλέον την περιοχή έχει καλύψει μαύρος καπνός από ελαστικά τα οποία καίγονται- τόσο για να προφυλάξουν τους ταραξίες από τις δυνάμεις ασφαλείας, όσο και για να ζεστάνουν λίγο την παγωμένη ατμόσφαιρα.

Οι διαδηλωτές έχουν κατακάψει δεκάδες αστυνομικά οχήματα και κάδους σκουπιδιών, στήνουν οδοφράγματα και ανά διαστήματα να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χημικά και πολύ… τετ-α-τετ ξύλο.

πηγή: www.news.gr 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.