Η Ελλάδα στις χώρες με την καλύτερη ποιότητα φαγητού παγκοσμίως

Ανάμεσα στις καλύτερες χώρες του κόσμου, σε ό, τι αφορά στην ποιότητα του φαγητού βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία κατέλαβε την 13η θέση παγκοσμίως.

Ανάμεσα στις καλύτερες χώρες του κόσμου, σε ό, τι αφορά στην ποιότητα του φαγητού βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία κατέλαβε την 13η θέση παγκοσμίως. Η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη, τα οποία ξεχωρίζουν με βάση την ποιότητα, το κόστος, τη διαθεσιμότητα των τροφίμων και τις νόσους που προκύπτουν από την υπερκατανάλωση φαγητού.

Όλα αυτά με βάση την έκθεση του διεθνούς οργανισμού καταπολέμησης της φτώχειας Oxfam America, που βαθμολόγησε συνολικά 125 χώρες.

Στην ίδια θέση με την Ελλάδα βρίσκονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Η ίδια έκθεση τοποθετεί την Ελλάδα στην 8η θέση της λίστας με τις καλύτερες χώρες σε ποιότητα φαγητού, ενώ βρίσκεται και μέσα στην πρώτη δεκάδα με τις χώρες που έχουν φθηνό φαγητό.

Πάντως, πρωταθλήτρια βάσει των παραπάνω δεικτών αναδείχτηκε η Ολλανδία και ακολουθούν η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία.

Επίσης, η χώρα μας παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υποσιτισμού, βρίσκεται σχεδόν στη μέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά στην παχυσαρκία (27η θέση) και τον διαβήτη (30η θέση).

Ο Oxfam χρησιμοποίησε στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.