Αναμένεται διάταξη στη Βουλή για τα οικογενειακά επιδόματα

Διάταξη στη Βουλή για όλα τα θέματα που αφορούν προβλήματα που εντοπίστηκαν από την εφαρμογή του θεσμού στη διαδικασία και τα κριτήρια των οικογενειακών επιδόματα προανήγγειλε ότι θα φέρει στη Βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου μετά από ερώτηση του βουλευτή κ. Αλεξόπουλου σχετικά με την καταβολή του ενιαίου οικογενειακού επιδόματος σε πολύτεκνες και τρίτεκνους οικογένειες που επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Διάταξη στη Βουλή  για όλα  τα θέματα που αφορούν προβλήματα που εντοπίστηκαν από την εφαρμογή του θεσμού στη διαδικασία και τα κριτήρια των οικογενειακών επιδόματα προανήγγειλε ότι θα φέρει στη Βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου μετά από ερώτηση του βουλευτή κ. Αλεξόπουλου σχετικά με την καταβολή του ενιαίου οικογενειακού επιδόματος σε πολύτεκνες και τρίτεκνους οικογένειες που επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση το σύστημα καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων που ενισχύουν όλες τις οικογένειες ανεξάρτητα από την ιδιότητα, την εργασία ή το ταμείο ασφάλισης με άλλα οικογενειακά επιδόματα που καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.

Όσον αφορά τις οικογένειες που επαναπατρίστηκαν μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια και οι οποίες δεν δικαιούνται το επίδομα αν δε συμπληρώσουν δέκα χρόνια παραμονής από την ημέρα της επιστροφής ο Υφυπουργός Εργασίας αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα. Μάλιστα ο Υφυπουργός ανέφερε παράδειγμα Έλληνα οικογενειάρχη που έλειψε για έναν χρόνο στο εξωτερικό προ επταετίας για να αναζητήσει την τύχη του και όμως δεν δικαιούται το οικογενειακό επίδομα.

Ο κ. Κεγκέρογλου είπε μεταξύ των άλλων «στην πρώτη εφαρμογή αυτού του νέου θεσμού διαπιστώθηκαν σαφώς κάποια προβλήματα που υπάρχουν και έχουν σχέση και με τη διαδικασία, αλλά και με τον καθορισμό των δικαιούχων.

Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν τέσσερις, πέντε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία και τα κριτήρια για τους δικαιούχους, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ που είναι ο αρμόδιος φορέας για την καταβολή του επιδόματος, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας που είναι η αρμόδια για τον καθορισμό των κριτηρίων έχουμε επεξεργαστεί όλα αυτά τα προβλήματα, τα οποία διαπιστώθηκαν, προκειμένου με νομοθετική ρύθμιση -δεν διορθώνεται με υπουργική απόφαση, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση- να διορθωθούν.

Μέσα σε αυτά που επεξεργαζόμαστε είναι και το θέμα το οποίο εσείς διαπιστώσατε.Θέλω να πω ξανά ότι πρέπει να έρθει και θα έρθει η διάταξη στη Βουλή για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικογενειακά επιδόματα».

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε και αριθμητικά δεδομένα για το οικογενειακό επίδομα καθώς το 2013 με 750.000.000 ευρώ ενισχύθηκαν 650.000 οικογένειες.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.