Τι απαντά η Τώνια Μοροπούλου για την σύνταξη του πατέρα της

Η ανάρτησή της στο Facebook - Επιθετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψήφια της ΝΔ.
Δημοσίευση: 23/06/2019 - 16:04
«Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων με τη ΝΔ, Τώνια Μοροπούλου, σχολιάζοντας δημοσίευμα εφημερίδας που την φέρει να εισπράττει παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της.

Στην απάντησή της η κ. Μοροπούλου εξηγεί, ότι εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του πατέρα της από το έτος του θανάτου του το 1977. Ωστόσο, αν και η νομοθεσία άλλαξε ξαφνικά το 2010, «ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό». «Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν, θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή» διευκρινίζει, προσθέτοντας ότι το 2017 διαπίστωσε την αλλαγή της νομοθεσίας.

Η κ. Μοροπούλου τονίζει, ότι όταν ενημερώθηκε για την οφειλή της «ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά, τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας». Γι' αυτό προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής, για να το καταβάλλει άμεσα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

«Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του», υπογραμμίζει η κ. Μοροπούλου, εξηγώντας τη διαφωνία της με το ποσό που της έχει καταλογιστεί.ΣΥΡΙΖΑ: Ασύλληπτη η δήλωσή της ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο


Σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να προκαλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει την υποψήφια της από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του.

Και την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές».

Πηγή: News.gr