Η Forthnet συμμετέχει στο ερευνητικό έργο 5G-Solutions

Η Forthnet, η εταιρεία που έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, συμμετέχει στην κοινοπραξία του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου 5G Solutions που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του HORIZON 2020 με προϋπολογισμό άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ*.

Η Forthnet, η εταιρεία που έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, συμμετέχει στην κοινοπραξία του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου 5G Solutions που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του HORIZON 2020 με προϋπολογισμό άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ*. Η κίνηση αυτή, του κορυφαίου παρόχου συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, εντάσσεται στη στρατηγική του για ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών Over The Top (OTT), με υψηλή ποιότητα περιεχομένου, αλλά και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. 

To 5G-Solutions αποτελεί πρωτοπόρο έργο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού κλάδου ΤΠΕ, με στόχο τη δημιουργία λύσεων, αρχιτεκτονικών, τεχνολογιών και τον καθορισμό ποιοτικών χαρακτηριστικών λειτουργίας για τις υποδομές επικοινωνιών επόμενης γενιάς, υποστηρίζοντας την πολιτική ανάπτυξης δικτύων 5G της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μέσω του έργου, αναδεικνύονται οι δυνατότητες της τεχνολογίας 5G στους παρακάτω σημαντικούς τομείς της βιομηχανίας: 
Εργοστάσια του μέλλοντος
Έξυπνη ενέργεια
Έξυπνες πόλεις
Έξυπνα λιμάνια
Δημιουργία και Μετάδοση περιεχομένου υπερυψηλής ευκρίνειας ενώ, παράλληλα, ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Το ερευνητικό έργο 5G-Solutions υλοποιείται στο πλαίσιο του HORIZON 2020, του μεγαλύτερου προγράμματος Έρευνας & Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με περισσότερα από 80 δις ευρώ χρηματοδότηση. Στο έργο συμπράττουν 26 εταίροι, κορυφαίοι εκπρόσωποι των κλάδων τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφορικής,  καθώς και διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η TELECOM ITALIA, η οποία έχει και τον ρόλο του συντονιστή, η TELENOR, η ΝΟΚΙΑ, η IBM, η ERICSSON, η ENEL, η P&G, το Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), το Norwegian University of Science and Technology, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η eBOS Technologies Ltd, κ.α. Η Forthnet συμμετάσχει στο έργο έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων, την υλοποίηση media trials με χρήση πιλοτικών δικτύων  5G.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο επισκεφτείτε: https://www.5gsolutionsproject.eu/home
*Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αριθμό Συμβολαίου 856691.

Σχετικά με τη Forthnet

Η Forthnet είναι η εταιρία που έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα. Σήμερα αποτελεί κορυφαίο πάροχο συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στη χώρα. Με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και εκμεταλλευόμενη πλήρως την τεχνογνωσία των έμπειρων στελεχών της, η Forthnet, ενδυναμώνοντας συνεχώς τη multiplay στρατηγική της, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών τηλεοπτικού περιεχομένου, ευρυζωνικού internet, σταθερής τηλεφωνίας και ενέργειας, υπό το  εμπορικό σήμα “Nova”, σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς. Η εταιρία απασχολεί 1.100 εργαζόμενους, διαθέτει περισσότερα από 110 Καταστήματα, σε 60 πόλεις της χώρας και εξυπηρετεί περισσότερες από 40.000 μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ περίπου το 16% των ελληνικών νοικοκυριών απολαμβάνουν υπηρεσίες της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.