Συνέλαβαν 21χρονο σε ξενοδοχείο για πορνογραφία ανηλίκων

Δημοσίευση: 20/08/2015 - 23:30

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σε βάρος 21χρονου, ο οποίος συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Ηλείας, σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σε συνεργασία με τις Αρχές της Εuropol, συμμετείχε σε παγκόσμια επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Pacifier", για την πάταξη του φαινομένου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διεξήχθη έρευνα στο δίκτυο TOR για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Συγκεκριμένα, σε ειδική πλατφόρμα "hidden service" του εν λόγω δικτύου, η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές των Η.Π.Α, εντοπίστηκε αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Το υλικό που κατασχέθηκε, αναλύθηκε από τις Υπηρεσίες του F.B.I και την Europol, με σκοπό να προκύψουν, τόσο οι διαχειριστές των Υπηρεσιών αυτών, όσο και οι χρήστες-μέλη.

Από τις έρευνες προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της Ελλάδας, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε άμεσα ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου του 21χρονου.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη χθες στην οικία του 21χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή που ανήκε στον 21χρονο. Ο δράστης διέμενε και εργαζόταν προσωρινά σε ξενοδοχείο σε περιοχή της Ηλείας, όπου μετέβη άλλο κλιμάκιο αστυνομικών. Από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του 21χρονου, εντοπίστηκε ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής του, που περιείχε πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία ο 21χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και φορητό μέσο αποθήκευσης, τύπου USB.

Oλα τα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, καθώς το ψηφιακό υλικό θα διερευνηθεί από εξειδικευμένους αξιωματικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τόπος προέλευσης και η ταυτότητα των θυμάτων.

Ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.