Πώς θα λειτουργεί ο αριθμός «112» που ενεργοποιείται άμεσα

Σήμερα η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του.

Προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση η ενεργοποίηση του τριψήφιου αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εντός της ημέρας, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει μια δοκιμαστική εφαρμογή του συστήματος στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έτσι ώστε το προσεχές διάστημα να λειτουργεί πανελλαδικά.

Έτσι, κάθε φορά που προκύπτουν ζητήματα έκτακτης ανάγκης οι πολίτες της περιοχής που έχει προσβληθεί ή αναμένεται να προσβληθεί τα επόμενα λεπτά, θα λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο ένα μήνυμα γραπτό SMS που θα τους προειδοποιεί να προφυλαχθούν. Το σύστημα θα λειτουργεί ανεξαρτήτου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που έχει ο καθένας, ενώ θα το λαμβάνουν και οι τουρίστες.

Αποδέκτες της προειδοποίησης θα είναι όσοι έχουν κινητό τηλέφωνο και θα είναι γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα θύματα της προχθεσινής φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική ήταν όλα ξένοι τουρίστες που είχαν έρθει στη χώρα μας για διακοπές και δεν γνώριζαν για την θεομηνία που ερχόταν.

Το σχετικό έργο δημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο του μακρινού 2011, η πρώτη σύμβαση υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014 για μια αρχική περίοδο εφαρμογής 19 μηνών που παρήλθε χωρίς απτά αποτελέσματα.


Πηγή
: News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.