Η απολογία του Μίχου της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο»

«Είναι δυνατόν να πήγαινα σε τέτοιο πέσιμο, μπροστά στην αστυνομία, χωρίς κράνος; Θα ήταν μεγάλη ηλιθιότητα από πλευράς μου να το κάνω».

Στο «κάδρο» της υπόθεσης της επίθεσης στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη έβαλε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, τον ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό ο οποίος πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα. Απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής αρνήθηκε πως ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που «χτύπησε» το στέκι στις 10 Ιουλίου 2013.

«Είναι δυνατόν να πήγαινα σε τέτοιο πέσιμο, μπροστά στην αστυνομία, χωρίς κράνος; Θα ήταν μεγάλη ηλιθιότητα από πλευράς μου να το κάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνούμενος κατηγορηματικά πως ήταν ένας από τους οργανωτές της μοτοπορείας στην οποία παραδέχτηκε πως συμμετείχε ως… καλεσμένος καθώς αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες που τον έχουν απαθανατίσει.

«Πήγαμε μια βολτίτσα και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά μάθαμε ότι κάποιοι γύρισαν και έγιναν επεισόδια» ισχυρίστηκε και πρόσθεσε: «Εγώ σταμάτησα 40 μέτρα έξω από το στέκι. Ούτε ήξερα ότι υπήρχε εκεί. Μετά βγήκα στον κεντρικό και έφυγα προς βόρεια. Είδα μηχανές να κατεβαίνουν προς τα κάτω αλλά δεν έδωσα σημασία. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξέρω ότι θα γίνει κάτι και να πάω εκεί. Ήμουν εκλεγμένος βουλευτής».

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος είπε πως η οργάνωση της μοτοπορείας έγινε από την Τοπική Πειραιά και Νίκαιας συμπληρώνοντας ότι εκείνη την ημέρα συνάντησε τον Ιωάννη Λαγό, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση που έχει συσχετιστεί με την ογκωδέστατη δικογραφία που αφορά την εγκληματική οργάνωση. Όπως εξήγησε «επειδή υπήρχε μία ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή δεν μπορούσα να μπω στα χωράφια άλλου. Δεν είχα καμιά δουλειά και ας ήμουν βουλευτής. Δεν μπορούσα να δώσω εντολή.

Οι επαφές μου ήταν μετρημένες κρατούσα απόσταση. Άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι εκεί» και συμπλήρωσε : «Πέρασε ο κύριος Λαγός και χαιρετηθήκαμε. Τίποτα άλλο. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του». «Γίνεται να μην έχετε εικόνα ποιος ήταν υπεύθυνος;» ρωτήθηκε ο πρώην βουλευτής από την έδρα για να απαντήσει με νόημα: «Σας είπα ποιοι πέρασαν. Ήταν το αυτοκίνητο μπροστά. Είχε διοργανωθεί από τοπική Πειραιά και Νίκαιας». Όταν κλήθηκε να απαντήσει αν για τον ίδιο ήταν υποβιβασμός  «να είστε βουλευτής και να έχετε ρόλο «γλάστρας» και απλά να σαν στείλουν να φανείτε;» είπε: «Δεν το ένιωσα έτσι.

Δεν ήμουν στο κεντρικό συμβούλιο» για να συμπληρώσει λίγο αργότερα πως έχει στοχοποιηθεί. «Δεν έγινα βουλευτής για να κάνω μανούρες» ανέφερε και ισχυρίστηκε πως υπεύθυνος για την αρχική του άρνηση ότι βρισκόταν στην Ηλιούπολη εκείνη την ημέρα ήταν ο πρώην συνήγορος του και η Χρυσή Αυγή. «Ήταν η γραμμή του τότε δικηγόρου που είχε γραμμή κομματική και για αυτό τον άλλαξα. Γιατί δεν με άκουσε σε αυτά που του είπα. Δεν εκτελούσε τις εντολές μου.. Ήθελα να έρθω από την αρχή για να απολογηθώ. Μου έκρυψαν πράγματα για αυτή και την άλλη δίκη(…) Ήταν άτιμο να λένε ότι δεν ήμουν εκεί ενώ του είχα δώσει άλλη γραμμή…» τόνισε.

Νωρίτερα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τρεις κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν σε άλλα σημεία της Αθήνας και απέδωσαν το γεγονός ότι μάρτυρες είχαν κρατήσει τα στοιχεία από τις μηχανές τους σε συμπτώσεις, λάθη και κλοπές πινακίδων.

Πηγή:
News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.