Βενγκέρ: «Άξιζε τη νίκη ο Ολυμπιακός»

Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού ο Αρσέν Βενγκέρ κατά τη συνέντευξη τύπου.

Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού ο Αρσέν Βενγκέρ κατά τη συνέντευξη τύπου. Ο Αλσατός τεχνικός τόνισε πως στους «ερυθρόλευκους» στοίχισε το πρώτο  παιχνίδι με τη Μαρσέιγ  ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους τραυματίες της ομάδας του αλλά και στην κλήρωση της διοργάνωσης.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Είχαμε ευκαιρίες όμως ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος. Ήταν μία σκληρή μάχη. Χάσαμε πολλές μπαλιές, κάτι που δημιούργησε ανασφάλεια. Γυρίσαμε το ματς, κάναμε το 2-1 αλλά μετά δεχθήκαμε τρίτο τέρμα. Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, όμως δυστυχώς δεν του αρκούσε. Η Μαρσέιγ πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το ότι έχασε το πρώτο ματς με την Μαρσέιγ».

Για τους τραυματισμούς των Φαμπιάνσκι και Σάντος: «Ο γκολκίπερ χτύπησε στην επιγονατίδα ενώ ο Σάντος έχει πρόβλημα στον αστράγαλο. Θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός».
Για το τι τον ενόχλησε  από το ματς: «Είμαι ενοχλημένος που χάσαμε το παιχνίδι. Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά δεν παίξαμε με πειστικό τρόπο. Χάσαμε πολλές μάχες και κόντρες στο κέντρο και μετά είχαμε ανασφάλεια. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες».

Για το εάν έχει κάποια προτίμηση για την κλήρωση: «Θα έχουμε πολύ καλές ομάδες. Το ευχάριστο είναι πως θα παίξουμε με ομάδες που βγήκαν δεύτερες στον όμιλό τους. Ας περιμένουμε αύριο. Δεν θέλω να πω ομάδα γιατί μπορεί να τύχει και να πέσουμε πάνω της και μετά να μην μας αρέσει. Καλό είναι να περιμένουμε. Οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα φαβορί του θεσμού, όπως είπα και χθες. Τα ματς θα είναι σκληρά και δυνατά. Και σήμερα ήταν έτσι. Αυτό θα συνεχιστεί».

Για το πότε θα γυρίσει ο Σάντος: «Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα γυρίσει ο Σάντος. Σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε και τον Γκιμπς. Στο επόμενο ματς ο Βερμάλεν μπορεί να τον καλύψει».

Για την  παρουσία των παικτών του ειδικά των νεαρών: «Ήταν μία φανταστική εμπειρία για του νέους παίκτες. Καταλαβαίνουν την ένταση. Κάποιοι πήγαν καλά. Υπήρχε μία έλλειψη ωριμότητας κυρίως στο κέντρο όπου χάθηκαν πολλές μάχες».

Για το  εάν ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε τερματίσει  πιο ψηλά στον όμιλο: «Θα μπορούσε να είχε πάει πιο ψηλά. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα πριν τον αγώνα με την Μαρσέιγ. Άρχισε πολύ αργά το πρωτάθλημα και έχασε το πρώτο ματς με την Μαρσέιγ. Πλήρωσε αυτό το τίμημα. Όταν κάνεις μία τέτοια ήττα είναι δύσκολο να επιστρέψεις».


Στον σκληρό, όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού, εστίασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε…


Για τον αγώνα και τον αποκλεισμό από το Champions League: «Μείναμε έξω από το Champions League. Πρέπει όμως να είμαστε περήφανοι. Κάναμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Η αντίπαλός μας δεν μας χάρισε τίποτα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό. Ήταν πολύ σκληρό το πώς μείναμε έξω καθώς πιστεύαμε πως η Ντόρτμουντ κέρδιζε. Νιώθουμε μία απογοήτευση. Εάν αφήσουμε αυτό έξω τότε θα πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας».


Για το αν άξιζε να περάσει ο Ολυμπιακός και για την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη: «Το να μιλάμε για δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Με την ίδια λογική η Μαρσέιγ λόγω της ήττας της έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Επειδή είμαι τεχνικός του Ολυμπιακού αλλά και επειδή το πιστεύω λέω πως έπρεπε να περάσουμε.


Είναι λίγο ανόητο. Στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει η έννοια της δικαιοσύνης όσο της επιτυχίας την κατάλληλη στιγμή. Ίσως μας κόστισε η πρώτη ήττα από την Μαρσέιγ, όμως μετά χάσαμε βαθμούς και με την Άρσεναλ στην Αγγλία και με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Γερμανία. Εμείς παλεύαμε για την πρόκριση ενώ είχαμε χάσει αυτά τα δύο ματς που ήταν πολύ σημαντικά».


Για το κατά πόσον η ομάδα του… πλήρωσε την αγωνιστική της απραξία στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ: «Ναι μας στοίχισε ότι χάσαμε στο πρώτο ματς. Ήταν ο πρώτος μας επίσημος αγώνας μετά από 4-5 μήνες. Όμως δεν πήραμε βαθμό ούτε στο Λονδίνο ούτε και στο ματς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Γερμανία.


Όλα αυτά μας άφησαν εκτός διοργάνωσης. Αν κρατούσαν 85 λεπτά και όχι 90 οι αγώνες θα είχαμε περάσει. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και μείναμε εκτός. Ωστόσο ότι παλέψαμε μέχρι τέλους για την πρόκριση συνιστά επιτυχία».


Για τον Φετφατζίδη: «Γιατί με ρωτάτε; Δεν έπαιξε σήμερα. Είναι πολύ καλός παίκτης. Μας βοηθάει πολύ. Πέτυχε ένα σημαντικό γκολ με την Μαρσέιγ. Ίσως να έπαιζε σήμερα. Ήταν να παίξει ή αυτός ή ο Αμπντούν. Τελικά αποφάσισα να βάλω τον Αμνπντούν αντί του Φετφατζίδη. Είναι πολύ καλός παίκτης και μας βοηθάει. Θα θέλαμε να είναι πιο δυναμικός στο τελείωμα των φάσεων».



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.