«Κόντρα» για την ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων

Δίλημμα αν το νέο καμπαναριό θα είναι «σύγχρονο ή μεσαιωνικό».

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στο Παρίσι σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών της Παναγίας των Παρισίων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Απριλίου που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στον ιστορικό Καθεδρικό ναό της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το BBC, η κόντρα εξελίσσεται μεταξύ του στρατηγού Jean-Louis Georgelin και του αρχιτέκτονα Philippe Villeneuve, οι οποίοι διαφωνούν για το αν το νέο κωδωνοστάσιο της «Νοτρ Νταμ» πρέπει να δείχνει μοντέρνο ή μεσαιωνικό.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει θέσει διορία πέντε ετών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό εγχείρημα αποκατάστασης των ζημιών. Ειδικοί προειδοποιούν ότι ίσως αυτός ο στόχος να είναι πολύ φιλόδοξος με τον αρχιτέκτονα Villeneuve να επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εφικτό, μόνο εφόσον το κωδωνοστάσιο είναι μία ρέπλικα (πιστό αντίγραφο) εκείνου που κάηκε.

Ωστόσο τόσο ο Μακρόν όσο και ο στρατηγός Georgelin, είναι της «τάσης» που υποστηρίζει μία πιο σύγχρονη κατασκευή.

Σύμφωνα δε με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο Georgelin επιτέθηκε στον αρχιτέκτονα λέγοντας τη χαρακτηριστική φράση: «Θα ήταν καλύτερα να βουλώσει το στόμα του», συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να κινηθούμε με σοφία ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την Παναγία των Παρισίων, το Παρίσι και ολόκληρο τον κόσμο».

Η τελική απόφαση για το καμπαναριό του Καθεδρικού, θα ληφθεί το 2021. Μετά την εφιαλτική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών.

Πηγή: News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.