Ποδόσφαιρο γυναικών: Προκαλεί και αναπτύσσεται! (vid)

Με στόχο την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και στην Ελλάδα, η Αθήνα φιλοξενεί το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών.
Δημοσίευση: 15/10/2019 - 20:11
Το συνέδριο θα διεξαχθεί το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου στην περιοχή της Βούλας και υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τη Nova.
 
Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση της πολυμορφίας και της πραγματικής ένταξης των γυναικών στον αθλητισμό, η οικοδόμηση μιας διεθνούς συναίνεσης γύρω από τους σκοπούς που εξυπηρετεί και τα μέσα που πρέπει να ακολουθηθούν για την ενθάρρυνση των παγκόσμιων επενδυτικών ευκαιριών στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Εμπορικά το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, η οποία προσφέρει τόσο ισχυρές εμπορικές δυνατότητες όσο και πολύτιμες δυνατότητες εταιρικής υπευθυνότητας - και οι εταιρείες, οι ομοσπονδίες και οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν και να ενεργούν σε αυτή τη συναρπαστική νέα πραγματικότητα.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα καλυφθεί σε live streaming μετάδοση από το novasports.gr.

Μοράτσε: Να απολαύσουν το παιχνίδι και οι γυναίκες

Η Καρολίνα Μοράτσε, η κορυφαία Ιταλίδα παίκτρια όλων των εποχών, που σήμερα είναι προπονήτρια, θα είναι από τους βασικούς ομιλητές του συνεδρίου. 

Χθες έφτασε στην Αθήνα και έδωσε ένα πρώτο στίγμα της τοποθέτησής της, αφού μιλώντας στη Nova ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν επιζητά τις ίδιες οικονομικές απολαβές με το ανδρικό, αλλά διεκδικεί τα ίδια δικαιώματα από τις διεθνείς ομοσπονδίες».

Επίσης, έστειλε μήνυμα σε όλα τα κορίτσια στην Ελλάδα να ξεκινήσουν την προσπάθεια, να μπουν σε ένα γήπεδο, να παίξουν και να το απολαύσουν. Δείτε τις δηλώσεις της, όπως και του υπεύθυνου της διοργάνωσης Αγησίλαου Τουμαζάτου.