Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω εθνικιστής και ξεκάθαρα δεν έχω σχέση με το ναζισμό»

Απολογήθηκαν οι πρώην βουλευτές Ηλιόπουλος και Ζησιμόπουλος.

Πιστοί στην υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής παρέμειναν απολογούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι πρώην βουλευτές Παν. Ηλιόπουλος και Πολ. Ζησιμόπουλος οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη της ηγετικής ομάδας εγκληματικής οργάνωσης.

«Υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός. Ερχόμαστε εδώ λόγω της συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται ένα ολόκληρο κόμμα με μία στυγερή δολοφονία» ανέφερε μιλώντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Παν. Ηλιόπουλος, ο οποίος πρόσφατα  ανεξαρτητοποιήθηκε.

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής ήταν κατηγορηματικός ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για τη δολοφονία. «Είχαμε 15% και ανοδική τάση. Δεν μπορούσε να δώσει κανείς εντολή για τίποτα» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Έχω πέσει θύμα μία μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία. Δεν βρίσκω άλλο λόγο που είμαι εδώ. Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση».

Ο Παν. Ηλιόπουλος αν και παραδέχτηκε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος στις ομιλίες του πολλές φορές είχε παρεκτραπεί υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν θα ανήκε ποτέ σε ένα χώρο που στήριζε το Χίτλερ και τους ναζί. Μάλιστα, εξήγησε  ότι «ο Ηλίας (σ.σ. Κασιδιάρης) δεν μου είχε αναφέρει ποτέ τίποτα σχετικό με εθνικοσοσιαλισμό και ήμασταν πολλές ώρες μαζί. Δεν μου έχει πει καν ούτε ότι ο Χίτλερ έκανε καλά μακαρόνια. Ποτέ…. Δηλώνω εθνικιστής και ξεκάθαρα δεν έχω σχέση με το ναζισμό, είναι απέναντι στην ιδεολογία μου. Ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και αν ζούσα το ‘40, θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα».

Από την πλευρά του ο Πολ. Ζησιμόπουλος έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος της Χρυσής Αυγής το οποίο ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενώ παράλληλα καταδίκασε τις πράξεις βίας. «Πριν τη δολοφονία, η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στην κορύφωση αναφορικά με την απήχησή της και δεν μπορούσε να τους ελέγξει όλους» τόνισε ο κατηγορούμενος και συμπλήρωσε «Ήμουν σε ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα. Δεν έκανα ποτέ έκνομες ενέργειες» ανέφερε ο πρώην βουλευτής υπογραμμίζοντας πως η Χρυσή Αυγή τον εκφράζει ιδεολογικά.

Πηγή:
News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.