Πρώτη μέρα στο σχολείο – Αρχίζει η σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό

Επιστροφή στα σχολεία για πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές αφού σήμερα (11.09.2019) χτυπάει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα μεταβεί στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 1700 και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια, για να παραστεί στην τελετή αγιασμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου.

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου. Θα παραβρεθεί στον αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στην τελετή αγιασμού στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου.

Από την Λέρο η υπουργός θα αναχωρήσει με σκάφος για την Κάλυμνο προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό στο «Νικηφόρειο» ΕΕΕΚ , το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παρευρεθεί στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία θα τελέσει τον αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης θα παραστεί στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα παραστεί στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού σχολείου Μοσχάτου.

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας θα παραβρεθεί στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ και του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Πόλη.

Πηγή: Newsit.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.