Πού γυρίζονται οι σκηνές με αεροπλάνα και αεροδρόμια σε ταινίες και σειρές


Μια από τη μαγεία του κινηματογράφου, είναι η ικανότητα του εκάστοτε σεναρίου να μεταφέρει τον θεατή σε όλων των ειδών τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων και του εσωτερικού ενός αεροπλάνου. Μην τους αφήνετε όμως να σας ξεγελάσουν γιατί η πλειονότητα των σκηνών που υποτίθεται ότι είναι γυρισμένες μέσα σε αεροσκάφος ή σε κάποιο αεροδρόμιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά σκηνικά.

Ένα από τα δημοφιλή στούντιο που εξυπηρετεί παραγωγούς και σκηνοθέτες, είναι τα στούντιο του Air Hollywood.
Το κινηματογραφικό στούντιο βρίσκεται στο Λος Άντζελες (διαθέτει χώρους και σε Ατλάντα και Καλιφόρνια) και έχει εξυπηρετήσει τις ανάγκες εκατοντάδων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Ιδρύθηκε το 1998 από τον Talaat Captan, βετεράνο της κινηματογραφικής βιομηχανίας και λάτρη της αεροπορίας. Όπως αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους, έχουν συνεργασία με τα πιο γνωστά στούντιο του Χόλιγουντ ενώ ανάμεσα στις ταινίας για τις οποίες υπερηφανεύονται ότι συνέβαλαν, είναι και «Ο Λύκος της Wall street» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Στα στούντιο, ο ενδιαφερόμενος έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά εσωτερικά αεροπλάνων που έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να μπορούν να τροποποιηθούν και να αναμορφωθούν ανάλογα με το σενάριο της κάθε ταινίας. Μικρά αεροσκάφη, τζετ, «αξεσουάρ» πιλότων και αεροσυνοδών όλα εκείνα δηλαδή που εξυπηρετούν για να μετατρέψουν μια εικονική πτήση σε αληθοφανή.Και αν το σενάριο απαιτεί περισσότερη δράση στο κόκπιτ, το Air Hollywood διαθέτει πιλοτήρια που λειτουργούν ωσάν να είναι αληθινά: φωτάκια να αναβοσβήνουν, λειτουργικούς διακόπτες ώστε να διευκολυνθεί το έργο των ηθοποιών.

Φυσικά, οι εγκαταστάσεις δεν είναι απαγορευτικές για τους κοινούς θνητούς μιας και οι υπεύθυνοι του στούντιο έχουν διαμορφώσει ένα ιστορικό αεροπλάνο της Pan-Am σε εστιατόριο.





    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.