Αγαπημένες στάσεις για ουζάκι στο κέντρο


Ένα τραπεζάκι σε κάποια αυλή ή σε έναν πεζόδρομο, νόστιμοι ψαρομεζέδες, ένα ποτηράκι ούζο και καλή παρέα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για καλοκαιρινή έξοδο στην πόλη;

Βγήκαμε στο κέντρο της Αθήνας και βρήκαμε για εσάς κλασικά ουζερί, καφενεία και μεζεδοπωλεία για παρεΐστικες στιγμές με ουζάκι και γευστικά μεζεδάκια.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Έξι αυθεντικά στέκια που μας σερβίρουν απλές γεύσεις σε τίμιες τιμές και μας εμπνέουν να αράξουμε με τις ώρες στα τραπεζάκια τους. Επισκεφθείτε τα και δεν θα χάσετε! Με ήλιο και λίγο ουζάκι άλλωστε, όλα γίνονται ομορφότερα.

Διόσκουροι

Το παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο στο Μοναστηράκι και την Πλάκα -αγαπημένο μας αυτό στην Πλάκα στην μικρή ανηφορίτσα της Διοσκούρων με θέα στην Αρχαία Αγορά- αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις αλλά και τους επισκέπτες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Στα τραπεζάκια που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο θα δείτε παρέες να απολαμβάνουν τους εκλεκτούς μεζέδες του, πάντα συνοδεία ούζου, τσίπουρου ή μπύρας. Πρωταγωνιστές στις επιλογές των θαμώνων του δεν είναι άλλες από τις ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών (4 ατόμων). Επιπλέον, στις προτάσεις του καταλόγου θα βρείτε πιάτα της ελληνικής, παραδοσιακής κουζίνας.

Πληροφορίες
Ανδριανού 37-39, τηλ.210 3253333/ Διοσκούρων 13, Πλάκα, τηλ. www.dioskouriathens.gr, fb page: Διοσκουροι καφέ μεζεδοπωλειο

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι, λίγα βήματα από τη στάση μετρό Συγγρού- Φιξ, η Σβούρα είναι ένα μοντέρνο παραδοσιακό καφενείο με φιλική ατμόσφαιρα και παρεΐστικη φιλοσοφία που εύκολα γίνεται στέκι. Από το μεσημεράκι και μετά, στρώνει τραπέζι για “μεζεδέσματα” (όπως αναγράφονται και στον κατάλογο) με τη συνοδεία εκλεκτών ελληνικών αποσταγμάτων –μπύρα, τσίπουρο, ούζο, ρακή, κρασί κλπ.

Με επιλεγμένους μεζέδες που πάνε και έρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδας και όχι μόνο, πιάτα όπως η γεμιστή πατάτα (σημείο αναφοράς του από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του), η χοιρινή τηγανιά (όχι όπως αυτές που έχετε συνηθίσει) και τα ντακάκια (βασισμένα στην παραδοσιακή κρητική συνταγή αλλά με μικρά παξιμάδια) γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Πληροφορίες
Δράκου 8, Κουκάκι, τηλ. 210 9220919, fb page: Σβούρα

Η Λέσβος

Το απλό και ανεπιτήδευτο περιβάλλον του θα σας θυμίζει τα παλιά, καλά ουζερί της γειτονιάς. Η Λέσβος των Εξαρχείων σερβίρει από το 1970 φρεσκότατο ψαράκι και νόστιμους μεζέδες που συνοδεύονται υπέροχα από μια μεγάλη ποικιλία ετικετών αυθεντικού ούζου Μυτιλήνης.

Προτιμάμε πάντα τη μερακλίδικη ξυδάτη σουπιά, το ζουμερό χταποδάκι στα κάρβουνα και το τηγανητό γαριδάκι. Μην παραλείψετε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους πατατοκεφτέδες.

Πληροφορίες
Εμ. Μπενάκη 38, Εξάρχεια, τηλ. 210 3814525, fb page: Ouzeri “Lesvos”

Το Ουζερί του Λάκη

Στο τέρμα του πεζόδρομου της Ελπίδος, δίπλα στην Πλατεία Βικτωρίας, το μικρό και ανεπιτήδευτο Ουζερί του Λάκη είναι χρόνια στέκι.

Ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, νόστιμα μαγειρευτά και ρακή από την Κρήτη. Θα σας υποδεχτεί εγκάρδια και θα σας προτείνει ό,τι πιο φρέσκο του έφερε ο ψαράς.

Πληροφορίες
Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210 8213776, fb page: Το Ουζερί του Λάκη

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.