Νέες κυρώσεις στη Ρωσία από τους G7

Και νέο γύρο, πιο "επώδυνων" κυρώσεων προς τη Ρωσία αποφάσισαν οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Και νέο γύρο, πιο “επώδυνων” κυρώσεων προς τη Ρωσία αποφάσισαν οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Οι “επώδυνες κυρώσεις” σε βάρος της Μόσχας ήταν αμερικανικό αίτημα. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε την Παρασκευή αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες πιέζοντας για νέες κυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της G7, κάθε χώρα του μπλοκ θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι στοχευμένες κυρώσεις όπως και η εφαρμογή τους, διευκρινίζοντας ότι ενώ τα μέτρα θα πρέπει να είναι συντονισμένα δεν θα είναι κατ ‘ανάγκη ταυτόσημα.

Οι νέες κυρώσεις εφαρμόζονται ως πράξη τιμωρίας κατά της Ρωσία για τη μη συμμόρφωσή της με τη διεθνή συμφωνία της Γενεύης για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία.

“Λόγω του επείγοντος του χαρακτήρα της υπόθεσης και για να διασφαλιστεί η δυνατότητα για μια επιτυχημένη και ειρηνική δημοκρατική ψηφοφορία τον επόμενο μήνα στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας , έχουμε δεσμευτεί να δράσουμε επειγόντως και να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και τα μέτρα κατά των ενεργειών της Ρωσίας”,αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν των 7 χωρών. Η κοινή ανακοίνωση πάντως δεν διευκρινίζει ποια νέα μέτρα θα επιβληθούν κατά της Μόσχας.
Πορσελάνη… η συμφωνία της Γενεύης

Πάντως οι ηγέτες της ομάδας των 7 ισχυρότερων κρατών του κόσμου διαμήνυσαν ότι “η πόρτα παραμένει ανοικτή για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης” και κάλεσαν τη Ρωσία να σεβαστή τη συμφωνία της Γενεύης .

Η συμφωνία πάντως δεν έχει εφαρμοστεί ούτε μια ημέρα από τότε που αποφασίστηκε και φαίνεται πως είναι πιο εύθραυστη και από… πορσελάνη.

Στο στρατιωτικό τομέα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο αρκετές φορές τις τελευταίες 24 ώρες.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των αυτονομιστών στη Σλαβιάνσκ, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει το επίκεντρο των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία καταγγέλλει ότι μεταξύ των συλληφθέντων παρατηρητών του ΟΑΣΕ υπάρχει ένας “κατάσκοπος” του Κιέβου. Ο ΟΑΣΕ είχε στείλει παρατηρητές στην περιοχή για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι έχει αναπτύξει σαμποτέρ στα σύνορα των δύο χωρών. 

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.