Λήγει την Τρίτη η προθεσμία συμμετοχής στις πανελλαδικές

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, η προθεσμία που έχει δοθεί από το υπουργείο Παιδείας για να καταθέσουν οι υποψήφιοι την αίτησή τους για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014.
Δημοσίευση: 24/02/2014 - 13:32

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, η προθεσμία που έχει δοθεί από το υπουργείο Παιδείας για να καταθέσουν οι υποψήφιοι την αίτησή τους για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι από το τρέχον σχολικό έτος οι απόφοιτοι του 2013 που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση εισαγωγής με την κατηγορία του 10%, χωρίς νέα εξέταση, δεν καταθέτουν αίτηση συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι του 10% θα καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, ακολουθώντας μόνο τις διαδικασίες για το μηχανογραφικό δελτίο μετά τον Απρίλιο (απόκτηση password -κωδικού- και δικαιολογητικά για τυχόν υπαγωγή σε ειδικές περιπτώσεις).

Το news.gr, μέσα από άρθρα του, παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τους υποψηφίους της κατηγορίας 10% τόσο των Γενικών Λυκείων όσο και των Επαγγελματικών.

Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση στις στρατιωτικές σχολές και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.

Όπως έχει δημοσιευτεί σε αντίστοιχο άρθρο όπου δίνονται 15 απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα των υποψηφίων  αν τελικά ένας μαθητής δε δηλώσει στην αίτηση ότι θα είναι υποψήφιος για τις στρατιωτικές σχολές ή ΤΕΦΑΑ ή Εμπορικό Ναυτικό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να διεκδικήσει μια θέση αν αργότερα το μετανιώσει.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος υποψήφιος που, αν και στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος γι αυτές, αρκεί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζεται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων υπουργείων.

Πηγή: news.gr