Ουκρανία: Η πλατεία Μάινταν υποδέχθηκε ως σωτήρα την Τιμοσένκο

Η τύχη της Ουκρανίας άλλαξε δραματικά μέσα σε μία μέρα το Σάββατο, με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς να... αυτοεξορίζεται στο Χάρκοβο και την πρώην πρωθυπουργό της χώρας και ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Γιούλια Τιμοσένκο, να αποφυλακίζεται αναπάντεχα, μετά από απόφαση του κοινοβουλίου.

Η τύχη της Ουκρανίας άλλαξε δραματικά μέσα σε μία μέρα το Σάββατο, με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς να… αυτοεξορίζεται στο Χάρκοβο και την πρώην πρωθυπουργό της χώρας και ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Γιούλια Τιμοσένκο, να αποφυλακίζεται αναπάντεχα, μετά από απόφαση του κοινοβουλίου.

Μάλιστα, η Τιμοσένκο έγινε δεκτή με επευφημίες στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, όπου μετέβη αμέσως μετά την αποφυλάκισή της και, από το αναπηρικό καροτσάκι της, μπροστά σε περίπου 50.000 υποστηρικτές της, χαιρέτισε τους “ήρωες της Ουκρανίας” και πρόσθεσε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έπρεπε “να εξαναγκαστεί να έλθει” στην πλατεία αυτή.

Η Ουκρανία “θα διαλυθεί χωρίς εσάς”, είπε η Τιμοσένκο στους χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι την χειροκροτούσαν και την επευφημούσαν παρατεταμένα.

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας κάλεσε τους αντιπάλους του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά το ότι η Ράντα, η Βουλή της χώρας, ψήφισε υπέρ της αποπομπής του από το αξίωμα. “Δεν έχετε δικαίωμα να φύγετε από την Μαϊντάν. . . μη σταματάτε ακόμα”, είπε η Τιμοσένκο στους περίπου 50.000 συγκεντρωμένους.

Η Ουκρανική βουλή αποφάσισε παράλληλα να γίνουν στις 25 Μαΐου οι πρόωρες εκλογές αλλά ο πρόεδρος Γιανούκοβιτς δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα νέο νόμο και καμία συμφωνία με τους “μαφιόζους “, όπως χαρακτήρισε την αντιπολίτευση, δείχνοντας την πρόθεσή του να διατηρηθεί στην εξουσία με κάθε τρόπο.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.