Ουκρανία: Εγκατέλειψε το Κίεβο ο Γιανουκόβιτς;

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα, οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη επιλογή, δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο, εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως οι προεδρικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν έως τις 25 Μαΐου.

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα, οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη επιλογή, δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο, εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως οι προεδρικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν έως τις 25 Μαΐου.

“Σήμερα εγκατέλειψε το Κίεβο”, δήλωσε ο Κλίτσκο στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 5, έχοντας δηλώσει νωρίτερα ότι δημοσιογράφοι είχαν εισέλθει χωρίς καμιά δυσκολία στην κατοικία του προέδρου, που συνήθως φρουρείται αυστηρά, σε προάστιο του Κιέβου.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται στην Ουκρανία, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν βρίσκεται στο Κίεβο, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN επικαλείται την Άννα Χέρμαν, μια βουλευτή προσκείμενη στον Γιακουνόβιτς, η οποία φέρεται να δήλωσε ότι ο πρόεδρος είναι στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο.

Παράλληλα, η ουκρανική αντιπολίτευση θα ζητήσει σήμερα τη στήριξη του κοινοβουλίου για μια απόφαση η οποία ζητεί την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε η Οκσάνα Ζινοβίγεβα, εκπρόσωπος του κόμματος του Βιτάλι Κλίτσκο.

“Θα καταθέσουμε το κείμενο της απόφασης με αίτημα την παραίτηση του Γιανουκόβιτς”, δήλωσε. “Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές”.

Ο Κλίτσκο, μιλώντας στους διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας, δήλωσε ότι θα ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών “για να απαλλαγούμε” από τον Γιανουκόβιτς. “Το κοινοβούλιο πρέπει να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί”, τόνισε.

Ουκρανοί διαδηλωτές δηλώνουν ότι έχουν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου, στο κέντρο του Κιέβου. “Δεν είναι κανείς εδώ, κανένας από τους αξιωματούχους του ή κάποιος άλλος που να έχει άμεση σχέση με τις υπηρεσίες του”, δήλωσε ο Οστραπ Κρίβντικ, ηγετικό στέλεχος των διαδηλωτών. Πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές δεν παραβίασαν την πύλη για να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του μεγάρου.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης του Γιανούκοβιτς, ο Βολίντιμιρ Ρίμπακ, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.