Ρέτσος: «Πρότυπό μου ο Μέλμπεργκ» (video)

Να μην... πάρουν τα μυαλά του «αέρα» θέλει ο πολύ προσγειωμένος κατά τα άλλα Παναγιώτης Ρέτσος, που αναδείχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης στο πρωτάθλημα.
Δημοσίευση: 08/05/2017 - 21:55
Να μην... πάρουν τα μυαλά του «αέρα» θέλει ο πολύ προσγειωμένος κατά τα άλλα Παναγιώτης Ρέτσος, που αναδείχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης στο πρωτάθλημα. Ποιο είναι το ίνδαλμά του και ποιος του έχει μιλήσει από τον Ολυμπιακό.
 
Για το συναίσθημα του να αναδεικνύεται "Rookie of the year". 

"...Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς, ειδικά για τους μικρούς. Ήταν πρωτόγνωρο τόσο για τη Superleague, όσο και για τον Ολυμπιακό να αγωνίζονται τα νέα παιδιά. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και ήταν εξαιρετικό το συναίσθημα! Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά..."

Για το τι περίμεναν οι νέοι στην αρχή της σεζόν.

"...Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος πρωταθλητής. Έχουν υπάρξει πιο εύκολες σεζόν, όμως φέτος ήταν πολύ δύσκολη. Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, με τους υπόλοιπους της γενιάς μου περιμέναμε να παίξουμε κάποια παιχνίδια και να συμμετέχουμε σε μερικές αποστολές. Αυτό που γινόταν πάντα δηλαδή. Το να παίξουμε τόσο πολύ ήταν πρωτόγνωρο για εμάς, αλλά και για όλο τον κόσμο. Ήταν σημαντικό πως ήμασταν τρεις στην προετοιμασία (σ.σ. Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος) και στη συνέχεια προστέθηκαν οι Νικολάου και Σκαφίδας. Είμαστε μια παρέα έξω απ' το γήπεδο και είναι σημαντικό αυτό!..."

Για τον Πάουλο Μπέντο.

"...Ο Πάουλο Μπέντο μας μιλούσε πολύ συχνά (σ.σ. στους μικρούς). Ήταν δίπλα μας και σε κάθε λάθος ή κακό αγώνα, μας στήριζε πραγματικά. Είναι πολύ σημαντική η ψυχολογία για τους μικρούς και μας βοήθησε πολύ!..."

Για τη συμβουλή του Ηλία Πουρσανίδη.

"...Ο Ηλίας Πουρσανίδης μου είχε πει ανεξάρτητως της τεχνικής ή άλλων παραγόντων, πως πρέπει να μπαίνεις στον αγώνα και να δίνεις το 100%. Αν κερδίσει η ομάδα καλώς, αν χάσει "δεν πειράζει", το πιο σημαντικό είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου!..."

Για το ίνδαλμα του.

"Μου άρεσε πολύ ο Μέλμπεργκ απ' τον Ολυμπιακό, αλλά μου αρέσουν και ο Τιάγκο Σίλβα και ο Μπονούτσι. Προσπαθώ να φτιάξω σταδιακά το δικό μου προφίλ. Θέλω να σταθώ στον Όλαφ Μέλμπεργκ γιατί τον έζησα από κοντά. Τον θαυμάζω σαν προσωπικότητα και σαν παίκτη φυσικά, θα ήθελα να κάνω μια καριέρα ανάλογη με τη δική του!..."

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος της σεζόν.

"...Ο Αραούχο είναι πολύ έξυπνος, γνωρίζει πως να τοποθετεί το σώμα του και εμένα με δυσκολεύουν αυτοί οι παίκτες. Ο Αραούχο και ο Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας ήταν οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι. Δεν αγωνίστηκα βέβαια απέναντι στον Μάρκους Μπεργκ και νομίζω πως κι εκείνος θα ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος!..."

Για το καλύτερο κομπλιμέντο που του έκαναν φέτος και το σχόλιο που τον έριξε ψυχολογικά.

"...Με είχε πιάσει ένας φίλαθλος, 5-6 χρόνια μεγαλύτερος μου, μετά το τέλος ενός αγώνα και μου μίλησε πολύ προσωπικά και μου είπε δικά του πράγματα, καθώς πήγαινα στα αποδυτήρια. Με πήρε αγκαλιά και μου είπε πως το όνειρο του ήταν να παίξει στον Ολυμπιακό και πως είναι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα εγώ! Είπε πως είμαι το ίνδαλμα του και μακάρι να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό. Άκουσα πολλά φέτος, αλλά αυτό με συγκίνησε πραγματικά. Όσο για τα χειρότερα σχόλια, τα έχω ακούσει απ' τον αδερφό μου!"...