Άνοιξε στη Θεσσαλονίκη η αυλαία του καμπ ενόργανης αγοριών της European Gymnastics

Η ετήσια συνάντηση των μελλοντικών πρωταθλητών της ενόργανης γυμναστικής από όλη την Ευρώπη, που φιλοξενείται και φέτος στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (European Gymnastics) με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης (28/06) στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας.

Συνολικά 22 αθλητές, γεννημένοι μεταξύ 2006 και 2009, καθώς και 23 προπονητές-συνοδοί από 14 χώρες της Ευρώπης και από την Αυστραλία, θα περάσουν το επόμενο δεκαήμερο στη χώρα μας, λαμβάνοντας μέρος στο καθιερωμένο εκπαιδευτικό – προπονητικό καμπ της European Gymnastics, το οποίο προσφέρει μία ξεχωριστή ευκαιρία επιμόρφωσης και παράλληλα φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας της γυμναστικής, για δεύτερη διαδοχική χρονιά.
 
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνος Πανταζής, ο Β’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του καμπ από πλευράς της Ομοσπονδίας Αβραάμ Σαπρανίδης, καθώς και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Νίκος Προβιάς, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του καμπ.
 
Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνος Πανταζής, εξ ονόματος του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αθανάσιου Σταθόπουλου, ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία το γεγονός ότι η European Gymnastics μας εμπιστεύθηκε και φέτος για την τέλεση αυτού του καμπ. Μία ομάδα επίλεκτων εκπαιδευτών βρίσκεται εδώ, για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της ενόργανης γυμναστικής. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν μία ασφαλή διαμονή και να αποκομίσουν πολλά οφέλη μέσα από την παρουσία τους. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Ομοσπονδίας που εργάστηκαν για την προετοιμασία του καμπ και ιδιαίτερα τον Αβραάμ Σαπρανίδη, ο οποίος έχει τον γενικό συντονισμό».
 
Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης της Ομοσπονδίας, Αβραάμ Σαπρανίδης, πρόσθεσε από την πλευρά του: «Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να είναι η διαμονή σας ευχάριστη και εποικοδομητική. Ευχόμαστε να απολαύσετε όλοι την συμμετοχή σας στο καμπ».
 
Εκ μέρους της European Gymnastics, το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών Νίκος Προβιάς παρουσίασε καθέναν από τους έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές που θα διδάξουν στο καμπ, τονίζοντας: «Σκοπός αυτού του καμπ είναι η ανταλλαγή της γνώσης και η μετάδοσή της στις νεότερες γενιές Έχουμε μαζί μας εξπέρ της ενόργανης γυμναστικής από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με όλους εσάς».
 
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο καμπ βρίσκονται δύο ανερχόμενοι Έλληνες αθλητές, ο 13χρονος Γιάννης Τσιβελεκίδης και ο 16χρονος Κυριάκος Χατζηιωαννίδης, μαζί με τους προπονητές Μάριο Χριστοφίδη και Νίκο Γαλτσίδη.
Επιπλέον, μεταξύ των έμπειρων εκπαιδευτών περιλαμβάνεται ο Αλέκος Ιωακειμίδης, ο μοναδικός τρις Ολυμπιονίκης Έλληνας προπονητής της ενόργανης, ο οποίος ταυτίστηκε με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Δημοσθένη Ταμπάκου στους κρίκους (χρυσό μετάλλιο στην «Αθήνα 2004», ασημένιο στο «Σίδνεϊ 2000») και του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο (6η θέση στο «Λονδίνο 2012»), οδηγώντας τους επίσης σε πλήθος άλλων διακρίσεων και μεταλλίων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
 
Το εκπαιδευτικό καμπ θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουλίου, περιλαμβάνοντας καθημερινές προπονήσεις υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών της European Gymnastics, επιμορφωτικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου για τους προπονητές, καθώς επίσης δραστηριότητες πολιτισμού και αναψυχής εκτός γυμναστηρίου, προκειμένου να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως ιδανικός προορισμός αθλητικού τουρισμού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.