Επιστροφές…Καταστροφές

Με τους Βραζιλιάνους να εμφανίζονται πολύ καλά διαβασμένοι απέναντι στην επιθετική τακτική του κόουτς Σκουρτόπουλου -με σημείο αναφοράς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν ότι μπορούν και χωρίς τον Σταρ των Milwaukee Bucks μόνο για όσο ευστοχούν από μακριά!

Με τους Βραζιλιάνους να εμφανίζονται πολύ καλά διαβασμένοι απέναντι στην επιθετική τακτική του κόουτς Σκουρτόπουλου -με σημείο αναφοράς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν ότι μπορούν και χωρίς τον Σταρ των Milwaukee Bucks μόνο για όσο ευστοχούν από μακριά! 

Όταν το ποσοστό στα σουτ 3π στο Β’ μέρος έπεσε σχεδόν στο μισό από το Α’ (από 58,3% σε 31%) οι λύσεις μειώθηκαν και οδήγησαν σε στατικές επιθέσεις και πολλές λανθασμένες επιλογές. 

Απόρροια όλων αυτών οι πολύ αργές και χωρίς επικοινωνία αμυντικές επιστροφές, που “άνοιγαν” το γήπεδο στους Βραζιλιάνους τόσο επιτρέποντας τους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό όσο και να βρουν εύκολα τον τρόπο να σκοράρουν μέσα από την ρακέτα. 

Οι Βραζιλιάνοι τελείωσαν τον ματς έχοντας σκοράρει 46 από τους 79 πόντους τους μέσα από το ζωγραφιστό και με την Εθνική μας να τους «χαρίζει» και 18 πόντους από τα λάθη της. 

Α’ Ημίχρονο (30-40)

Από νωρίς στα…βάσανα μπήκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, καθώς η αμυντική λειτουργία της Βραζιλίας είχε ως στόχο την “απομόνωση” του. Οι κλειστοί χώροι με τις πιεστικές άμυνες από την μεριά των Βραζιλιάνων δεν επέτρεψαν στον Γιάννη να κάνει “τα δικά του” αλλά ο καυτός Γιώργος Πρίντεζης έδωσε λύσεις στην επίθεση για ακόμα μια φορά. 

Με τον διεθνή φόργουορντ να σημειώνει 3/3 τρίποντα το και τους υπόλοιπους διεθνείς να διαβάζουν άψογα την close out επίθεση η Εθνική μας τελείωσε το ημίχρονο με το εξωπραγματικό ποσοστό 53,8 % στα σουτ 3π. Συνδυάζοντας την πιεστική άμυνα με την ευστοχία οι παίκτες του κόουτς Σκουρτόπουλου  οδήγησαν τους Βραζιλιάνους σε κακές επιλογές που όμως δεν έφταναν να κρατήσουν το +17 υπέρ την Εθνικής μας ,στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια με την διαφορά στους 10 πόντους. 

Η ομάδα της Βραζιλίας είχε σκοράρει 14(!) πόντους μέσα από την ρακέτα στο α’ δεκάλεπτο όμως χάρη στην πιεστική άμυνα των γκαρντ μας και οι καλές -ισορροπημένες- αμυντικές επιστροφές μας, ο αριθμός αυτός μειώθηκε αισθητά στο β’ δεκάλεπτο από 14 σε μόλις 2. 

Β’ Ημίχρονο 

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ξεκίνησε με τους Βραζιλιάνους να θέλουν να μειώσουν ακόμα και στον πόντο (43-44)και να τα καταφέρνουν χάρη στους Βαρεζάο και Γκαρσία.

Το 3ο φάουλ του Γιάννη στο 24΄λεπτο ανάγκασε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τον “απενεργοποιήσει” βάζοντας στον πάγκο. Σε αυτό το σημείο, οι Βραζιλιάνοι συνέχισαν να τρυπώνουν μέσα στην ρακέτα μας κάτι παίρνοντας το προβάδισμα (45-44) 4 λεπτά πριν τη λήξη της γ’ περιόδου. 

Ο Κώστας Σλούκας έφερε ξανά το ματς στα ίσια (47-47) όμως οι Βραζιλιάνοι συνέχιζαν να κάνουν “περίπατο” μέσα στην Ελληνική ρακέτα (30 από τους 47 πόντους).

Με το 4ο δεκάλεπτο να ξεκινάει στο -3 για τους διεθνείς μας και τον Σόουζα να βάζει ακόμα ένα σουτ 3 πόντων κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά. Τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους κάνοντας το 59-58. Ένα αριστερό layup του Σλούκα πέρασε την Ελλάδα μπροστά όμως ο ίδιος μια φάση μετά χάρισε έναν εύκολο αιφνιδιασμό στους Βραζιλιάνους. 

Με τον Αντετοκούνμπο να προσπαθεί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει φιλότιμες προσπάθειες όμως να μοιάζει κουρασμένος, η ελληνική ομάδα έχασε την συγκέντρωση της στην άμυνα και οι Βραζιλιάνοι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. 

Ο Καλάθης έστειλε την διαφορά στο -2, με ένα γκολ φάουλ, όμως  η άμυνα μας μέσα στην ρακέτα μας πρόδωσε ξανά. 

Σαν απο μηχανής θεός ο Γιώργος Πρίντεζης με ένα ακόμα τρίποντο ισοφάρισε το ματς 35’ πριν το τέλος (76-76). Οι Βραζιλιάνοι επανέφεραν την μπάλα από την τελική γραμμή -για να εκμεταλλευτούν τον χρόνο- και με μια άψογη συνεργασία των Μπαρμπόσα- Βαρεζάο πέρασαν ξανά μπροστά 14’. Το άουτ από την πλάγια γραμμή με στόχο τον Αντετοκούνμπο δεν “έπιασε” και εκεί που όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει ένα παιδαριώδες λάθος του Λουζαντα έδωσε την ευκαιρία στον Σλούκα να σουτάρει 3 βολές και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

 Ο Έλληνας γκαρντ αστόχησε στην 3η βολή και η Ελλάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα. 

Η Βραζιλία έμεινε πιστή στο πλάνο της τόσο στο να μας περιορίσει επιθετικά ώστε να γίνουμε μονοδιάστατοι και ευάλωτοι στο αμυντικό τρανζίσιον, όσο και στο να μας χτυπήσει από «μέσα» εκμεταλλευομένη την κακή επικοινωνία σε καταστάσεις pick’n’roll.    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.