Η Μπουντεσλίγκα επιστρέφει τον Μάιο!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Γερμανικής Λίγκας, Κρίστιαν Ζάιφερτ, δήλωσε πως ο στόχος είναι οι δύο πρώτες κατηγορίες της χώρας να μπουν ξανά στα γήπεδα το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου. 

Ο Κρίστιαν Ζάιφερτ ανακοίνωσε πως οι 36 ομάδες των δυο μεγάλων κατηγοριών της χώρας συμφώνησαν ότι έχουν στόχο να μπουν ξανά στο γήπεδο το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου. 

Οι προπονήσεις μπορούν να αρχίσουν ξανά για όσες ομάδες το επιθυμούν μετά τις 5 Απριλίου. 

Συμφώνησαν ακόμη σε τρία πράγματα. 

1) Αρχίζει η προετοιμασία για υποδοχή αγώνων στα 36 γήπεδα, κεκλεισμένων των θυρών και με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό στο γήπεδο. 

2) Δημιουργείται Ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον γιατρό της Ομοσπονδίας για να εφαρμοστεί κατευθυντήρια γραμμή απαραίτητη και αποδεκτή από όλους για να ξεκαθαριστούν οι συνθήκες πρόληψης και υγιεινής για όλες τις ομάδες σε προπονήσεις και αγώνες.

3) Τρίτο και τελευταίο η ανακούφιση για τις ομάδες όσον αφορά στις προϋποθέσεις αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν. Δεν θα υπάρχει πλέον αφαίρεση εννέα βαθμών για την σεζόν που διανύουμε για όσες ομάδες χρεοκοπήσουν αλλά τρεις. 

Κατά την διάρκεια εξέτασης του φακέλου κάθε ομάδας για την αδειοδότηση δεν θα λαμβάνεται υπόψη η χρεωκοπία. Από την επόμενη σεζόν θα ισχύσουν ξανά τα κανονικά μέτρα αδειοδότησης. 

Ο Ζάιφερτ ανέφερε ακόμη : “Ογδόντα εκατομμύρια Γερμανοί ζουν με την απειλή του κορωνοϊού οπότε ελπίζουμε να τους δώσει λίγη χαρά η επιστροφή της Μπουντεσλίγκα. Δεν είναι όλα έτοιμα και θα χρειαστούμε χρόνο να συνηθίσουμε. Θέλουμε όμως να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.”

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας πρόσθεσε ότι τα είκοσι εκατομμύρια που συγκέντρωσαν Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν και Λειψία είναι μια εξαιρετική πράξη και μπορούν να βοηθήσουν άμεσα ομάδες που τον Μάιο θα άγγιζαν τα όρια της χρεωκοπίας και τον Ιούνιο δεν θα υπήρχαν.

Όσον αφορά σε ερώτηση που του έγινε για τις οικονομικές απώλειες των ομάδων με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ο Ζάιφερτ δεν απάντησε με συγκεκριμένα νούμερα αλλά είπε ότι το κενό θα καλυφθεί αρκετά από τα χρήματα της νέας τηλεοπτικής συμφωνίας και με τους σπόνσορες που θα επιστρέψουν. 

Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι απαισιόδοξος για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα πριν το τέλος του 2020. 

Μιλώντας για τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης ανέφερε : “Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Δεν μπορώ να γνωρίζω τις εξελίξεις σε Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Ξέρω ότι υπάρχει αβεβαιότητα. Οικονομικά μπορώ να σας πω ότι η Γερμανία είναι σε καλύτερα επίπεδα από αυτές τις χώρες ενώ και οι συζητήσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν γίνονται σε άλλο επίπεδο”.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξή του ο Ζάιφερτ ανέφερε : “Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αβεβαιότητα. Το έργο της UEFA είναι πραγματικά δύσκολο. Σε κάθε χώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο στόχος είναι να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Το ποδόσφαιρο που ξέραμε θα επιστρέψει την σεζόν 2021/22.” 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.