Το πρώτο του Τόρες και τα ...μπουζούκια

Τον πρώτο του τίτλο μακριά από την Ισπανία πανυγήρισε ο Χουλιάν Τόρες ο οποίος μια μέρα μετά έκανε τον απολογισμό του εκπληκτικού διημέρου που έζησε με την ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη. Με την κούπα και τον προπονητή του Άκη Φλαούνα αγκαλιά ο Ισπανός άνοιξε το κουτί των αναμνήσεων...
Δημοσίευση: 02/02/2014 - 18:26

Τον πρώτο του τίτλο μακριά από την Ισπανία πανυγήρισε ο Χουλιάν Τόρες ο οποίος μια μέρα μετά έκανε τον απολογισμό του εκπληκτικού διημέρου που έζησε με την ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη. Με την κούπα και τον προπονητή του Άκη Φλαούνα αγκαλιά ο Ισπανός άνοιξε το κουτί των αναμνήσεων...

Για τον πρώτο τίτλο: «Είναι το πρώτο τρόπαιο που κερδίζω στο εξωτερικό, γι αυτό και είναι σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Κερδίζοντας τίτλους στη χώρα σου κάνεις να σε σέβονται όλοι: Αντίπαλοι, διαιτητές, φίλαθλοι... Όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα και γνώρισα την ομάδα πίστεψα ότι μπορούμε να κερδίσουμε έναν από τους τρεις τίτλους.
Θεωρούσα ότι είχαμε πιθανότητες. Κι όταν έχεις την ευκαιρία πρέπει να προσπαθείς. Κανένας δεν σου χαρίζει τίποτα. Πρέπει να το πάρεις εσύ με τα χέρια σου».
Για την αλλαγή: «Τις τελευταίες δυο εβδομάδες μιλώντας με τα παιδιά διαπίστωσα ότι την ίδια πίστη με εμένα είχαν κι αυτά. Ήμασταν σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση ενώ στο διήμερο του Φάιναλ-4 πετύχαμε την απόλυτη συγκέντρωση και λειτουργήσαμε ακόμη περισσότερο σαν ομάδα, γεγονός που μας βοήθησε να φτάσουμε στο στόχο μας».

Για το άγχος του Εθνικού: «Τώρα που πετύχαμε τον ένα, μπορούμε να κυνηγήσουμε τον επόμενο και να πάρουμε ένα ακόμη τρόπαιο. Έχω παίξει σε πολλούς ημιτελικούς και τελικούς Φάϊναλ-4 και ξέρω ότι ο γηπεδούχος έχει πάντα μεγάλη πίεση από το κοινό. Στην περίπτωση του Εθνικού όλοι πίστευαν ότι θα κατακτήσει τον τίτλο γιατί και πολύ καλή ομάδα έχει και στην έδρα του έπαιζε. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Εθνικό. Παίξαμε όμως καλύτερα από αυτόν στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για τον τελικό: «Στον τελικό πιάσαμε υψηλή απόδοση κόντρα στον Φοίνικα. Καταφέραμε με καλή υποδοχή να μην του επιτρέψουμε να πάρει τους πόντους που συνήθως κερδίζει από το σερβίς. Οι δυο νίκες που πετύχαμε στην Αλεξανδρούπολη μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Ναι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα, αν παίξουμε καλά. Αλλά ξέρουμε επίσης ότι αν δεν παίξουμε, μπορεί να χάσουμε και από την οποιαδήποτε. Θυμηθείτε ότι πριν λίγες μέρες χάσαμε από τον Παναθηναϊκό που ήταν η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, και τώρα κερδίσαμε τις δυο πρώτες. Δεν φοβήθηκα όταν χάσαμε το δεύτερο σετ στον τελικό. Στο βόλεϊ ο νικητής πρέπει να κερδίσει τρία σετ, όχι δυο. Στα νοκ-άουτ ματς είναι το ίδιο, αν κερδίζεις 3-0, 3-1 ή 3-2. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μιλούσα στα παιδιά και τους έλεγα.
«Σήμερα θα κερδίσουμε». Θα μπορούσαμε να πάρουμε και το πρώτο σετ αν ο διαιτητής δεν έκανε δυο λάθη σε βάρος μας στους τελευταίους πόντους, πάνω σε μένα και στον Παγιάν. Παρόλα αυτά δεν το βάλαμε κάτω. Συνεχίσαμε την προσπάθεια παίζοντας ακόμη καλύτερα.

Για τον κόσμο: «Οι προσδοκίες του κόσμου μπορεί να είναι υψηλότερες τώρα αλλά για μένα δεν αλλάζουν. Κάναμε ένα εξαιρετικό διήμερο, θα πρέπει να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο απόδοσης και στο πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε άλλον ένα τίτλο. Θα προσπαθήσουμε. Αν τα καταφέρουμε καλώς... Αν όχι θα ξέρουμε ότι έχουμε κάνει το καθήκον μας».

Για τηα επινίκια: «Δεν πήγα με την ομάδα στα μπουζούκια γιατί ήμουνα καταπονημένος και είχα ένα πρόβλημα στον ώμο. Ήθελα να ξεκουραστώ γιατί μας περιμένουν τρεις δύσκολες εβδομάδες και 4 σημαντικά ματς (σ.σ Εθνικός Αλεξανδρούπολης σε πρωτάθλημα και κύπελλο, Λαμία και Φοίνικας). Ελπίζω να έχω κι άλλες ευκαιρίες...»