Φοίνικας-Ολυμπιακός στο NS3 απόψε στις 19.30

Η κληρωτίδα δεν φέρθηκε καλά σε Φοίνικα και Ολυμπιακό που απόψε (19.30) παρουσία της Nova καλούνται να λύσουν τις αγωνιστικές τους διαφορές με θέα την οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η κληρωτίδα δεν φέρθηκε καλά σε Φοίνικα και Ολυμπιακό που απόψε (19.30) παρουσία της Nova καλούνται να λύσουν τις αγωνιστικές τους διαφορές με θέα την οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ναυμαχία της Σύρου αποτελεί ουσιαστικά την επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 3-0 στο Ρέθυμνο. Οι δύο ομάδες ανταμώνουν και πάλι δέκα ημέρες μετά το συγκλονιστικό ντέρμπι για την 13η αγωνιστική της Volleyleague, που βρήκε νικητές τους ερυθρόλευκους με 3-2 σετ στο κλειστό του Ρέντη, Φοίνικας Σύρου και Ολυμπιακός τίθενται ξανά αντιμέτωποι αυτή τη φορά με γηπεδούχο τον Φοίνικα για το θεσμό του Κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας από μια νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (αμφότερες κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με νικητές τους γηπεδούχους). Ο Φοίνικας Σύρου επέστρεψε στις νίκες το περασμένο Σάββατο επικρατώντας με 3-0 του Άρη (είχε δύο σερί ήττες από Κηφισιά, Ολυμπιακό) με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

«Η κλήρωση έβγαλε ένα μεγάλο ντέρμπι αρκετά νωρίς και νομίζω ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να συναντηθούμε τόσο νωρίς στον θεσμό του Κυπέλλου. Αν λάβουμε υπόψη την βαθμολογική θέση των ομάδων στο πρωτάθλημα, αλλά και το γεγονός ότι συναντηθήκαμε στον περσινό τελικό, τότε μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για έναν πρόωρο τελικό», δήλωσε ο αρχηγός των Συριανών Ηλίας Λάππας, ο οποίος στη συνέχεια χαρακτήρισε σημαντικό το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ δεν ξέχασε και τον κουμπάρο του Βασίλη Κουρνέτα.

«Ο στόχος βέβαια δεν αλλάζει, εμείς έχουμε πει άπειρες φορές ότι κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά σίγουρα θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε σε κάθε διοργάνωση. Το παιχνίδι είναι ντέρμπι και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, όπως έχει αποδειχθεί και από τους δύο μεταξύ μας αγώνες στο πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι σημαντικό για εμάς που παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας. Ελπίζω να τους δώσουμε χαρά και παράλληλα να… στεναχωρήσουμε τον κουμπάρο μου Βασίλη Κουρνέτα!».

Στο στρατόπεδο των ερυθρόλευκων υπάρχει η απουσία του (εδώ και καιρό τραυματία) Μενέλαου Κοκκινάκη, με τον Δημήτρη Καζάζη να χαρακτηρίζει μονόδρομο τη νίκη για την ομάδα του που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάρτιο στο Ρέθυμνο. «Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο του πρωταθλήματος. Είναι ένας τελικός που δίνει ένα εισιτήριο για την φάση των «8». Για τον Ολυμπιακό είναι μονόδρομος η νίκη σ’ αυτό το ματς αφού ένας από τους στόχους της χρονιάς είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου», είπε ο κ. Καζάζής και συμπλήρωσε: «Όλοι έχουν καταλάβει πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας. Η απόδοση μας θα πρέπει να είναι καλή σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για να επιστρέψουμε εμείς με το εισιτήριο της πρόκρισης στον Πειραιά».
 
Παναχαϊκή – ΑΕΚ
Το πρώτο σερβίς στους «16» του Κυπέλλου θα δοθεί στο κλειστό της Αγυάς εκεί όπου η Παναχαϊκή υποδέχεται την ΑΕΚ. Παρόλο που οι δύο ομάδες έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους στο πρωτάθλημα, το αυριανό παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες όπως επεσήμαναν και οι δύο προπονητές.

«Ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα είναι γνωστός, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ποιοτική ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, αλλά θεωρώ ότι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι», είπε αρχικά ο Γιώργος Λυκούδης και συνέχισε: «Η ομάδα έχει μια νευρικότητα γιατί παλεύει για την παραμονή της κι αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά πρέπει να την ξεπεράσουμε για να βγάλουμε καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι προκειμένου να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας και τη θέση μας».

Ο προπονητής των Αχαιών έχει κάποια ερωτηματικά για το αυριανό παιχνίδι, αφού αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μένιου Ρουμελιώτη (επανήλθε κόντρα στη Λαμία μετά τον τραυματισμό του), Γιάννη Λιβαθηνού (εδώ και δύο εβδομάδες ταλαιπωρείται από τράβηγμα στη γάμπα) ενώ ανοικτή είναι και η συμμετοχή του Στιβ Μπρίνκμαν (έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοση του δελτίου του). Με μια απουσία θα ταξιδέψει στην Πάτρα η ΑΕΚ καθώς από την αποστολή αποκλείστηκε ο άρρωστος Γιάννης Τοκάνης, με τον τεχνικό της Ένωσης Ματθαίο Φλαούνα να ξεκαθαρίζει ότι το μυαλό όλων είναι στο αυριανό ματς κι όχι στο επερχόμενο Final 4 του League Cup (διεξάγεται Παρασκευή και Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη).

«Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι σε ένα διαφορετικός θεσμό. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα και παρά τη βαθμολογική διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων η αλήθεια είναι ότι η Παναχαϊκή εντός έδρας δείχνει πολύ μεγάλη δυναμική. Θεωρώ όμως ότι με την ανάλογη προσοχή και σοβαρότητα θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση», είπε ο τεχνικός της Ένωσης και συμπλήρωσε με νόημα: «Από το βράδυ της Παρασκευής και το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την Αλεξανδρούπολη και το League Cup, αφού προέχει το ματς με την Παναχαϊκή όπου θέλουμε την πρόκριση»
 
Παμβοχαϊκός – ΓΣ Λαμία
Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της αποψινής ημέρας είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Βόχας με αντιπάλους τον Παμβοχαϊκό και τον ΓΣ Λαμία. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες ξανά στο ίδιο γήπεδο σε δέκα ημέρες, σε ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος κι αυτή η ιδιαιτερότητα κάνει ακόμη πιο σημαντικό το αυριανό ματς όπως τόνισε ο Στέλιος Καζάζης.

«Για μένα έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία γιατί το συνδέω με τον αγώνα πρωταθλήματος που έχουμε με την ίδια ομάδα σε δέκα ημέρες από αύριο και θα πρέπει απέναντι τους και στα δύο αυτά παιχνίδια να καταφέρουμε το απόλυτο», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του ‘Πάμβο’ και συνέχισε: «Η Λαμία είναι μια καλή ομάδα, διακρίνεται για τη σταθερότητα που έχει στην υποδοχή της, έχει έναν πασαδόρο την «τρέχει» μέσα στο γήπεδο με πολύ έξυπνο τρόπο ενώ αν δεν αντιμετωπίσεις σωστά τα επιθετικά της ατού είναι ικανά να κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά. Η προσθήκη που έχουν κάνει με τον Παπαδόπουλο τους δίνει μια άλλη δυναμική και ξέρουμε πολύ καλά ότι θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο αλλά θα πρέπει να τα καταφέρουμε».

Στους γηπεδούχους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ στη Λαμία ο Κώστας Δεληκώστας δεν θα έχει στη διάθεση του και σ’ αυτό το παιχνίδι τον Αμερικάνο κεντρικό Ράστι Λαβάγια (είχε υποστεί διάστρεμμα την παραμονή του αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό). «Για την Λαμία το Κύπελλο είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός και θέλουμε τη νίκη για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Είμαστε σε μια περίοδο προσαρμογής, αλλά πιστεύω ότι σιγά, σιγά αρχίζουμε να δείχνουμε κάποια δείγματα και οι παίκτες μπαίνουν στη λογική που θέλουμε να περάσουμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, ο χρόνος είναι μαζί μας και πιστεύω ότι σύντομα θα δείξουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο», δήλωσε ο τεχνικός της Λαμίας.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου Ανδρών:
17.00 Παναχαϊκής: Παναχαϊκή – ΑΕΚ, Μυλωνάκης – Μουλά Ειρ.
19.30 Σύρου (Novasports 3): Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός, Γεροθόδωρος – Φραγκάκης
20.00 Βόχας: Παμβοχαϊκός – ΓΣ Λαμία, Βουδούρης – Κυριοπούλου

Την Τετάρτη 29/1 θα διεξαχθούν τέσσερις ακόμη αναμετρήσεις της γ’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών. Αναλυτικά:
17.30 Χανίων: ΣΦΠ Χανίων  ΑΟ Κηφισιάς
19.00 Ορεστιάδας: ΑΟ Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ
20.00 Ν. Περάμου: Κύζικος – Παναθηναϊκός
20.30 Καρδίτσας: ΣΠΑ Καρδίτσας – Νίκη Αιγινίου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.