Γ. Γιάτσης: «Μπορεί τελικό η Λαμία»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τη Λαμία έδωσε στο www.novasports.gr o Γιώργος Γιάτσης.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τη Λαμία έδωσε στο www.novasports.gr o Γιώργος Γιάτσης. Είκοσι μέρες μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της Φθιώτιδας ο Έλληνας τεχνικός μιλάει για τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, αναλύει την επόμενη δική του μέρα, εύχεται η Λαμία να παίξει στον τελικό του League Cup ενώ στέκεται στον τραυματισμό του Πέτι…

Κύριε Γιάτση ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας σας με τη Λαμία από την ώρα που η ομάδα είχε πετύχει τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή της περιόδου;

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η Λαμία πράγματι έχει πετύχει μέχρι τώρα τους αρχικούς της στόχους και μάλιστα προκρίθηκε και στους ημιτελικούς του League Cup, όποτε η αποχώρηση μου σίγουρα δεν σχετίζεται με τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών. Η πετυχημένη πορεία οφείλεται στη συγκεκριμένη δουλειά που έγινε στην προπόνηση καθώς και στην άριστη συνεργασία που είχα με τους παίκτες για την τήρηση της τακτικής στους αγώνες. Παρόλο που οι αρχικές προβλέψεις των άλλων για την πορεία της Λαμίας δεν ήταν ευοίωνες, εγώ πίστευα στους αθλητές και στις δυνατότητές τους και οι οποίοι με δικαίωσαν για τις επιλογές μου. Ο τραυματισμός του Πέτι μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων που οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας μου με την ομάδα. Νομίζω τα υπόλοιπα καλύπτονται από την «κοινή συναινέσει» λύση της συνεργασίας μας.

Αν και εφόσον δεν τραυματιζόταν ο Πέτι ο Γιάτσης θα έμενε στην θέση του;

Νομίζω ότι για το θέμα αυτό τοποθετήθηκα επαρκώς στην προηγούμενη ερώτηση. Θα ήθελα όμως να πω ότι μέσα από τη φιλοσοφία που έθεσα, οι παίκτες είχαν καταφέρει να καταλάβουν το ρόλο που θα πρέπει να έχει ο καθένας για να έρθουν πετυχημένα αποτελέσματα. Υπήρξε από τους παίκτες απόλυτη πειθαρχία τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες και είχαν κατανοήσει τη σημαντικότητα του ομαδικού τρόπου παιχνιδιού. Με τα στοιχεία αυτά ξεπεράσαμε και την σχετικά μειωμένη σε όγκο προπόνηση το μήνα Νοέμβριο, λόγω των ατυχιών και του περιορισμένου αριθμού παικτών. Όμως με τον τραυματισμό του Πέτι και την έλλειψη εφάμιλλων εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο, ήταν λογικό να μειωθούν οι δυνατότητες στο να παίζουμε το ίδιο καλά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πρέπει να τονίσω ότι η προσπάθεια και η βελτίωση του Καββαδά ήταν εξαιρετική, κυρίως ως κεντρικός στη θέση του Κιόση. Παρόλα αυτά, ο Πέτι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος μέχρι και τον τραυματισμό του. Είχαμε μείνει όλοι εντυπωσιασμένοι από τη βελτίωση που είχε καθημερινά στην προπόνηση. Έκανε πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο που βοηθούσαν την ομάδα και κυρίως τελείωνε τις δύσκολες μπάλες. Όταν σου λείπει ένας παίκτης με αυτόν τον ρόλο μέσα στην ομάδα, αλλάζει όλη η φιλοσοφία της επιθετικής ανάπτυξης και δοκιμάζεται και η ψυχολογία των παικτών, ειδικά εάν έρθουν αρνητικά αποτελέσματα. Φυσικά, παρόμοια φαινόμενα εμφανίστηκαν και σε άλλες ομάδες της Volleyleague που είχαν ατυχίες.  Για να το θέσω αλλιώς, θεωρώ ότι με μια νέα προσθήκη εφάμιλλη αυτή του Πέτι, η Λαμία μπορεί τερματίσει έως και στην 5η -6η θέση γιατί οι υπόλοιποι παίκτες είναι εξαιρετικοί και κάποιοι κορυφαίοι στην εξειδίκευση τους όπως είναι ο Ριζόπουλος.

Τι γεύση σου αφήνει τελικά το πέρασμά σου από τον πάγκο της Λαμίας;

Είμαι ευχαριστημένος από την πρόκριση στους 4 του League Cup και πιστεύω ότι εάν η Λαμία παρουσιαστεί με ένα εφάμιλλο με το αρχικό ρόστερ μπορεί να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί στον τελικό, κάτι που θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα. Επιπλέον, οι εκτός έδρας νίκες επί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν αξιομνημόνευτες, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Λαμία δεν είχε κερδίσει ποτέ μέσα στον ΠΑΟΚ όπως και η συγκομιδή των 15 βαθμών στον Α’ γύρο. Κάναμε επίσης καθαρές νίκες σε ομάδες που είχαν αρχικό στόχο την τετράδα και αυτό ήταν σπουδαίο. Είναι ξεκάθαρη η πικρή γεύση που μου άφησαν οι ατυχίες των τραυματισμών που περιόρισαν τη δυνατότητα της ομάδας να κερδίσει περισσότερους βαθμούς. Παρολαυτά, είδα ότι ο συγκεκριμένος τρόπος τακτικής που εφαρμόσαμε, όπως έγινε και στον Άρη τα προηγούμενα 2 χρόνια είναι αποτελεσματικός και φέρνει καλύτερα από το προσδοκώμενο αποτελέσματα. Και για αυτό είμαι συνολικά ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μένεις εκτός πρωταθλήματος αφήνοντας την ομάδα σου πολύ ψηλά στην βαθμολογία. Με τον Άρη είχατε εντυπωσιακή πορεία στο Β’ γύρο του 2012 καταλαμβάνοντας την 4η θέση ενώ στο Α’ γύρο του περσινού πρωταθλήματος ήσασταν 2οι. Παρ’ όλα αυτά έφυγες πριν τα play off. Γιατί πιστεύεις ότι δεν μπορείς να τελειώσεις το έργο σου;

Οι λόγοι δεν είναι απαραίτητα οι ίδιοι. Πιστεύω ότι ένας προπονητής πρέπει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις που δημιουργούνται στην ομάδα στα πλαίσια του ρόλου του. Επιπλέον, για τα προβλήματα της περσινής χρόνιας στον Άρη που συνδυάστηκαν και με την αποχώρηση μου εξηγήσεις έδωσε έμμεσα η σημερινή διοίκηση του Άρη. Σε περιπτώσεις αποχωρήσεων ή τραυματισμών παικτών με οριακό σε αριθμό ρόστερ, θα πρέπει να γίνονται αντικαταστάσεις άμεσα εάν οι προσδοκίες για αποτελέσματα είναι οι ίδιες.

Και μετά τη Λαμία ποιο είναι το μέλλον του Γιάτση;

Πιστεύω ότι στο μέλλον μια πρόταση συνεργασίας που θα με φέρει με ομάδα με κοινούς στόχους, επαγγελματισμό, τήρηση συμφωνιών και την υποστήριξη που επιθυμώ θα είναι εποικοδομητική.

Τι προβλέπεις για την εξέλιξη του Πρωταθλήματος;

Είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει μάχη για τις δυο ομάδες που θα παίξουν στον τελικό. Φαβορί για μένα είναι ο Ολυμπιακός που είχε όμως αρκετές ατυχίες μέχρι τώρα. Η Κηφισιά έχει προβάδισμα για την 4η θέση και πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να την περάσει κάποια ομάδα γιατί παίζει εξαιρετικά. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει τρεις νίκες στη σειρά θα αποκτήσει βάσιμες ελπίδες για την τετράδα. Το ίδιο ισχύει όμως για την ΑΕΚ, τον ΑΡΗ που έχει ενισχυθεί καθώς και τη Λαμία που αναφέρθηκα πριν. Αυτές οι ομάδες όμως θα πρέπει να κάνουν 7-8 νίκες για να έχουν κάποιες ελπίδες για να περάσουν την Κηφισιά. Για τα play-out τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Ο ΠΑΟ εάν κάνει 2 ακόμα νίκες θα μπει σίγουρα στα play-out.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.