ΠΑΣΑΠ: «Είστε ερασιτέχνες παράγοντες»

Ευθεία επίθεση κατά των παραγόντων του ελληνικού βόλεϊ αλλά και της ηγεσίας της ΕΣΑΠ εξαπέλυσε ο ΠΑΣΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων παικτών.

Ευθεία επίθεση κατά των παραγόντων του ελληνικού βόλεϊ αλλά και της ηγεσίας της ΕΣΑΠ εξαπέλυσε ο ΠΑΣΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων παικτών. Οι τελευταίοι με δριμεία ανακοίνωση κατηγορούν για «ασυνέπεια» την διοίκηση της ΕΣΑΠ από την οποία ζητούν να παραιτηθεί. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με τεράστια υπομονή και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις πανικού ομάδων , παραγόντων και της ένωσής τους , της Ε.Σ.Α.Π. προκειμένου να ”ανταποκριθούν” -κατά πως νομίζουν- στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί όχι μόνο στο βόλεϊ, όχι μόνο στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στην χώρα συνολικά. Πρώτα αντιμετωπίσαμε με κατανόηση τη συνολική πολιτική μειώσεων , μολονότι ουδείς είχε φροντίσει νωρίτερα την αποπληρωμή χρεών. Εν συνεχεία εξακολουθήσαμε να βιώνουμε την ασυνέπεια (από άλλους μεγαλύτερη, από άλλους μικρότερη, από άλλους ίσως κατανοητή). Αργότερα, σε μια προσπάθεια ”απειλής” (ποιόν τρόμαξαν άραγε;) τους είδαμε να αναστέλλουν το πρωτάθλημα επιδιώκοντας συνάντηση με τον υφυπουργό πολιτισμού. Η συνάντηση έγινε , ο κύριος Νικητιάδης δεσμεύτηκε ότι η επιχορήγηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2012 (έτος στο οποίο θα αλλάξει συνολικά η πολιτική ως προς τον αθλητισμό και την κρατική βοήθεια). Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε και ξαφνικά διαβάσαμε για την άμεση σύσταση μιας επιτροπής (”σοφών”;) που θα αναλάβει να επαναφέρει το άθλημα στον ερασιτεχνισμό. Προφανώς , οι παράγοντες του αθλήματός μας είναι τόσο ερασιτέχνες που δεν αντέχουν τον επαγγελματισμό. Θέλουν να επαναφέρουν τα δελτία , για να γλιτώσουν τί; Τις ασφαλιστικές εισφορές και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Να παραγράψουν τα χρέη; Μα και έτσι να γίνει, ακόμα και να καταφέρουν να επαναφέρουν το άθλημα στην δεκαετία του ’80, η ανικανότητα είναι τόσο μεγάλη που αποκλείεται να καταφέρουν και πάλι να είναι συνεπείς. Αντί ,λοιπόν, να φροντίσουν να βρουν πόρους (χορηγούς, φιλάθλους στο γήπεδο, ο, τι κάνουν οι σοβαρές διοικήσεις δηλαδή), αντί να αναζητήσουν τρόπους να εξοφλήσουν τα τεράστια χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν προς έλληνες και ξένους παίκτες (αρκετά χρόνια πριν από την κρίση, όταν το χρήμα υπήρχε εν αφθονία) , αντί να συζητήσουν με όλους τους φορείς (αλήθεια ποιά είναι η θέση της Ομοσπονδίας  που είναι ο θεματοφύλακας του αθλήματος;), πήραν αποφάσεις μόνοι τους.

Τα αστεία, όμως, κύριοι τελείωσαν. Η ανακοίνωσή σας ήταν μια πρωτοφανής παραδοχή ήττας. Αν εσείς δεν μπορείτε να γίνεται επαγγελματίες η λύση δεν είναι να γίνουμε εμείς ερασιτέχνες. Από την στιγμή που ως μόνη λύση βλέπετε την καταπάτηση κάθε δικαιώματος των αθλητών (που τελικώς είμαστε οι μόνοι που επί της ουσίας στηρίζουμε το άθλημα στην πολύ δύσκολη φάση που περνάει) μπορείτε να σηκωθείτε να φύγετε. Ουδείς σας χρειάζεται. Μας κατηγορήσατε ότι δεν σας στηρίξαμε, αν και το κάναμε. Θα θέλατε να μας υπενθυμίσετε πότε ήταν η τελευταία φορά που στηρίξατε εσείς εμάς (εμάς που τελικά υπηρετούμε τις ομάδες που σας δίνουν το δικαίωμα να καμαρώνεται ότι είστε ”πρόεδροι”); Θα θέλατε να μας υπενθυμίσατε με ποιά ενέργειά σας στηρίξατε το ίδιο το βόλεϊ; Εάν θέλετε να καταστρέψετε το άθλημα , εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε και ασφαλώς δεν θα σας στηρίξουμε. Και ως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ εσείς θα αποτύχετε. Εμείς θα παραμείνουμε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, όσο κι αν προσπαθήσετε για το αντίθετο. Αφού ποτέ δεν θελήσατε να είμαστε μαζί, πλέον είμαστε απέναντι. Εάν δεν μπορείτε ή δεν γνωρίζετε πώς να διοικείτε αφήστε να το κάνουμε εμείς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.