Ικανοποίηση στους παίκτες αλλά...

Ναι μεν αλλά... Κάπως έτσι υποδέχθηκαν οι Έλληνες παίκτες του βόλεϊ την δέσμευση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Νικητιάδη.
Δημοσίευση: 08/12/2010 - 16:12
Ναι μεν αλλά... Κάπως έτσι υποδέχθηκαν οι Έλληνες παίκτες του βόλεϊ την δέσμευση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Νικητιάδη προς την ΕΣΑΠ για την διατήρηση του νομικού καθεστώτος των ΤΑΑ αλλά και την εξασφάλιση της κρατικής επιχορήγησης. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣΑΠ εκφράζει την ικανοποίησή του για την παραπάνω δέσμευση αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν είναι από μόνα τους αρκετά ούτε για την τακτοποίηση των συσσωρευμένων οικονομικών εκκρεμοτήτων των ομάδων, ούτε για την ίδια την επιβίωσή τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ελλήνων παικτών έχει ως εξής:
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών εκφράζει την ικανοποίηση του για την δέσμευση του υφυπουργού αθλητισμού κύριου Νικητιάδη σχετικά με την διατήρηση του νομικού καθεστώτος των ΤΑΑ της Α1 ανδρών και τη συνέχιση της επιχορήγησης στα σωματεία της Α2 ανδρών για την επόμενη διετία. Θα θέλαμε όμως να υπενθυμίσουμε ότι η διατήρηση του νομικού καθεστώτος των ΤΑΑ και η κρατική επιχορήγηση δεν είναι από μόνα τους αρκετά ούτε για την τακτοποίηση των συσσωρευμένων οικονομικών εκκρεμοτήτων των ομάδων, ούτε για την ίδια την επιβίωσή τους. Με ιδιαίτερη θέρμη χαιρετίζουμε την υλοποίηση μιας δικής μας -κατατεθειμένης κατ επανάληψη- πρότασης για την έναρξη διαλόγου όλων των φορέων του αθλήματός μας (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ) με την πολιτεία για να διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύσει μετά το 2012. Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. με νηφαλιότητα είναι έτοιμος σε κάθε περίπτωση να καταθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις του. Παράλληλα, άμεσα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του διευθυντή του συνδέσμου με τους αθλητές των ομάδων σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις τους για τα νέα δεδομένα, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει αυτό το διάστημα. Η συμμετοχή και οι απόψεις όλων είναι πρωταρχικό μέλημα για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Πετοσφαιριστών».