Θρήνος για Μποβολέντα

Στο γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Φορλί- Ματσεράτα ξεψύχησε ο 38χρονος διεθνής κεντρικός, Βίκτορ Μποβολέντα.
Δημοσίευση: 25/03/2012 - 11:30

Στο γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Φορλί- Ματσεράτα ξεψύχησε ο 38χρονος κεντρικός  Βίκτορ Μποβολέντα. Ο πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία στο 3ο σετ, όταν πήρε θέση για να εκτελέσει σερβίς. Αμέσως πέταξε τη μπάλα και ζήτησε βοήθεια.

«Είπε "ζαλίζομαι, βοηθήστε με γιατί θα πέσω", έπιασε την πλευρά της καρδιάς και κατέρρευσε», περιέγραψε τη σκηνή άνθρωπος της Ματσεράτα που βρισκόταν κοντά του. Το ιατρικό επιτελείο του έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως ο Μποβολέντα ουδέποτε ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίστηκαν για σχεδόν μία ώρα στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια ο άτυχος αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ματσεράτα. Στην εντατική μονάδα θεραπείας οι γιατροί συνέχισαν τις προσπάθειές τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Μποβολέντα υπήρξε ασημένιος Ολυμπιονίκης με τη «σκουάντρα ατζούρα» στους Αγώνες της Ατλάντα (1996), ενώ στη μεγάλη καριέρα του κατάκτησε σχεδόν τα πάντα: με την εθνική ομάδα πανηγύρισε τέσσερις τίτλους στο World League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σε συλλογικό επίπεδο, μέτρησε 553 συμμετοχές (σε 21 χρόνια) στην Α1. Ήταν παντρεμένος με την επίσης πρώην βολεϊμπολίστρια, Φεντερίκα Λίζι και είχε τέσσερα παιδιά.