Χαντάβα: «Πιστεύω στον εαυτό μου»

Σίγουρη πως θα καταφέρει να διακριθεί στην Τέρε Βερντιάνε Φοντανελάτο, εμφανίστηκε η Ευαγγελία Χαντάβα.

Σίγουρη πως θα καταφέρει να διακριθεί με τη φανέλα της Τέρε Βερντιάνε Φοντανελάτο, εμφανίστηκε η Ευαγγελία Χαντάβα. Η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις πρώτες της εντυπώσεις από την ιταλική ομάδα και στους στόχους της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η Χαντάβα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ. Αναλυτικά η συνέντευξή της:

Για την -εκτός Ελλάδας- μεταγραφής της: «Είναι το πιο μεγάλο βήμα που έκανα μέχρι τώρα στην καριέρα μου και ήταν κάτι που πάντα ονειρευόμουν, να παίξω βόλεϊ εκτός συνόρων. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που η χώρα αυτή είναι η Ιταλία, γιατί εδώ το άθλημα έχει μεγάλη αίγλη, ακόμα και αν πρόκειται για την Α2. Όταν είσαι ξένη σε μια χώρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εγκλιματιστείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι στην Ελλάδα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να πετύχεις. Πιστεύω, όμως, στον εαυτό μου και ελπίζω ότι δεν θα απογοητεύσω τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ. Μου αρέσει που είμαι εδώ, υπάρχει μεγάλη οργάνωση στο βόλεϊ και πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία θα με κάνει καλύτερη».

Για το πώς καλύπτεται η απουσία του ελληνικού στοιχείου: «Μέχρι τώρα από πολλές αναμνήσεις, ευχάριστες και δυσάρεστες. Η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, ήταν κάτι που μου άλλαξε την ψυχολογία και αυτή η στιγμή θα με συνοδεύει πάντα και παντού. Αυτά όσον αφορά τις αναμνήσεις, όμως, ελπίζω ότι από τον επόμενο μήνα θα έχω και επισκέψεις, κυρίως από την οικογένειά μου. Είναι καθημερινές οι προπονήσεις εδώ, έχω μόνο ένα ρεπό και ενδιάμεσα δεν πρόλαβα ούτε να. πεταχτώ στην Ελλάδα. Θα είμαι πίσω, όμως, τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου για την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό και έτσι θα πάρω μια γερή γεύση από την πατρίδα. Μετά θα επιστρέψω την Πρωτοχρονιά, γιατί τότε θα έχουμε διακοπή αγωνιστικών υποχρεώσεων με την ομάδα».

Για το αν θα παρακολουθήσει το φετινό πρωτάθλημα της Α1: «Ναι, όσο το δυνατόν περισσότερο, είτε τηλεοπτικά, είτε από το internet. Έχω αγωνία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό βόλεϊ, αλλά και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός. Παρακολούθησα λίγο το πάρε- δώσε των ομάδων και χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τις υπόλοιπες ομάδες, νομίζω ότι ΑΕΚ, Μαρκόπουλο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα ξεχωρίσουν. Η σειρά δεν είναι τυχαία, γιατί η ΑΕΚ κράτησε και φέτος πολύ ψηλά το μπάτζετ της».

Για τις πρώην συμπαίκτριες και αντιπάλους της εν όψει της νέας χρονιάς: «Καταρχήν θα μαθαίνω τα νέα τους και τους εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία. Από εκεί και πέρα να παραμείνουν αφοσιωμένες σε αυτό που κάνουν γιατί ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Πρέπει, όμως να τα παραμερίσουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο πρωτάθλημα. Κάθε μέρα πρέπει να γίνονται και καλύτερες, να δίνουν το 100% και να δουν αυτή τη σεζόν σαν μια ευκαιρία για τις ίδιες».

Για το αν το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να αποτελέσει «σκαλοπάτι» για κάτι καλύτερο στην καριέρα των Ελληνίδων αθλητριών του βόλεϊ: «Κρίνοντας από τον εαυτό μου, μόνο θετικά μπορώ να απαντήσω. Θέλει δουλειά, προσπάθεια και ταλέντο, αλλά σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να δώσει την ευκαιρία για κάτι καλύτερο στο μέλλον κάθε αθλήτριας. Το έχουμε δει να συμβαίνει και στο παρελθόν με άλλες μεγάλες παίκτριες. Μακάρι να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό γιατί θα βοηθήσει και την Εθνική ομάδα, η οποία έχει ανανεωθεί εδώ και 1-2 χρόνια και στο μέλλον θα φέρει διακρίσεις».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.