Τακουρίδης: «Εμείς το κάναμε εύκολο, θέλω Γαλλία»

Αυτή δεν ήταν πρόκριση, ήταν «παρέλαση»... Η Εθνική Ανδρών μέτρησε έξι νίκες σε έξι αγώνες στον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro και με μόλις δύο χαμένα σετ (από το Αζερμπαϊτζάν) θα βρεθεί σε μερικούς μήνες στη γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ, δέκα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της, στη διοργάνωση της Σμύρνης.

Αυτή δεν ήταν πρόκριση, ήταν «παρέλαση»… Η Εθνική Ανδρών μέτρησε έξι νίκες σε έξι αγώνες στον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro και με μόλις δύο χαμένα σετ (από το Αζερμπαϊτζάν) θα βρεθεί σε μερικούς μήνες στη γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ, δέκα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της, στη διοργάνωση της Σμύρνης.

Η κλήρωση των ομίλων και η έδρα καθενός θα γίνει γνωστή την προσεχή Τετάρτη (16/1), στις Βρυξέλλες. Όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής, πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως απέναντί τους θα βρουν ένα συγκρότημα σκληροτράχηλο, παθιασμένο και ανταγωνιστικό, που δεν έχει ούτε να χάσει ούτε να αποδείξει κάτι, αλλά μόνο να συνεχίσει να εξελίσσεται.

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Τακουρίδης, «πιστός στρατιώτης» της Εθνικής ομάδας εδώ και χρόνια, ανέλυσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ τα αίτια της αγωνιστικής μεταμόρφωσής της επί τα βελτίω, αναφέρθηκε στη «νέα τάξη» πραγμάτων και τη συμβολή του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στο γίγνεσθαι της «γαλανόλευκης», ενώ έθεσε τους νέους στόχους της, αφού ως γνωστόν η όρεξη έρχεται τρώγοντας…

-Η πορεία στα προκριματικά αποδείχθηκε «περίπατος». Ήταν όμως τόσο εύκολα ή το κάνατε εσείς να φανεί έτσι;

«Όταν μάθαμε την κλήρωση δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο εύκολη η πρόκριση. Όμως ήταν κάτι που μας βοήθησε τελικά, γιατί δουλέψαμε πολύ και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Εμείς το κάναμε να φανεί τόσο εύκολο, με την προσήλωση και την απόδοσή μας. Μας βγήκε η καλή δουλειά του καλοκαιριού και καταφέραμε να κλείσουμε τον όμιλο αήττητοι».

-Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Η Ελλάδα είναι πια στα τελικά, όπου περιμένει τι;

«Αρχικός στόχος ήταν η πρόκριση και η σεζόν έκλεισε επιτυχημένα με αυτά τα δύο παιχνίδια. Πλέον, επόμενος μεγάλος στόχος είναι να προετοιμαστούμε καλά, να συνεχίσουμε την καλή δουλειά, να διατηρήσουμε το καλό κλίμα και, όταν έρθει η ώρα, να απολαύσουμε κάθε παιχνίδι. Στα τελικά θα επιδιώξουμε να παρουσιάσουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και αν συμβεί αυτό, είμαστε ικανοί να κάνουμε ζημιές και αν συμβεί αυτό, ποτέ δεν ξέρεις που μπορούμε να φτάσουμε».

-Είστε μέλη της ομάδας που ξανάφερε την Εθνική στα «ψηλά» του ευρωπαϊκού βόλεϊ ύστερα από δέκα χρόνια. Το συζητήσατε αυτό; Ήταν ένα επιπλέον κίνητρο στην προσπάθειά σας;

«Η θέληση ήταν πολύ μεγάλη αλλά πράξαμε και ομοίως, δουλέψαμε ανάλογα και τα καταφέραμε, με τον κ. Ανδρεόπουλο να περνά τη δική του φιλοσοφία: να παρουσιαζόμαστε σε κάθε αγώνα μαχητικοί και αγωνιστικοί, να παίζουμε για τη νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το κάναμε στα προκριματικά, αλλά θέλουμε να αυξήσουμε το βαθμό του ανταγωνισμού».

-Ποιο είναι το κύριο συστατικό της επιτυχίας σας;

«Οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις αποτελούν θεμέλιο λίθο στα ομαδικά αθλήματα, κι εμείς έχουμε 100% αυτή τη βάση. Είμαστε οικογένεια, είμαστε όλοι φίλοι, περνάμε καλά όταν συγκεντρωνόμαστε, περνάμε καλά και στο γήπεδο και σε αυτό προστέθηκε η φιλοσοφία του κόουτς, που συνδυάζει αυτή τη σχέση με το πάθος για την Εθνική ομάδα, η οποία αποτελεί ύψιστη τιμή».

-Η συμβολή του προπονητή σας σε αυτή την πορεία;

«Μόνο από το αποτέλεσμα να το δεις, κάθε σχόλιο είναι περιττό. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, προσωπικά δε θεωρώ ότι έχει δώσει πολλά στην Εθνική. Μας έκανε να ευχαριστιόμαστε να μαζευόμαστε και να παίζουμε τα καλοκαίρια, είναι ένας προπονητής που ψυχολογικά ανεβάζει πολύ τους παίκτες, ενώ ταυτόχρονα κάνει και καλή δουλειά στο γήπεδο».

-Αν μπορούσες να επιλέξεις αντίπαλους ποιους θα διάλεγες; Ή ποιους θα απέφευγες;

«Περιμένουμε να έχουμε μια καλή κλήρωση στον όμιλο. Θέλουμε τουλάχιστον μία ομάδα στα μέτρα μας για να κάνουμε τουλάχιστον μια νίκη και να “επενδύσουμε” σε αυτό. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Προσωπικά, θα ήθελα για αντίπαλο τη Γαλλία. Ο Κοκκινάκης έχει… “ζητήσει” τον Νγκαπέ και θα ήθελα να τον δω απέναντί του».

-Η Ελλάδα επέστρεψε στις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις;

«Αυτή είναι η αρχή για να ανεβάσουμε τον πήχη και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Δεν εξαντλήθηκαν οι φιλοδοξίες μας με την πρόκριση, αντίθετα είναι η βάση και το κίνητρο για να ανεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά και με την ίδια νοοτροπία, με το ίδιο κλίμα. Από εκεί και ύστερα είναι και θέμα οργανωτικό, αλλά σε αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει πολλά από την Ομοσπονδία και τον κ. Καραμπέτσο».

-Μπορεί η Εθνική το βήμα παραπάνω ή αυτό αργεί ακόμη;

«Στόχος μας είναι η πορεία να είναι ανοδική. Να βλέπουμε και να παίζουμε τους αγώνες μας έναν προς ένα, να παίζουμε για τη νίκη. Μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς, να κάνουμε καλή προετοιμασία και να συνεχίσουμε να δείχνουμε το ίδιο καλό πρόσωπο».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.