Φρανς Γκρανβορκά: «Από τις καλύτερες σεζόν με τον Ηρακλή»

Ο απεσταλμένος της Nova στο Μονπελιέ, Παντελής Λώλης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον άλλοτε παίκτη του Ηρακλή, Φρανς Γκρανβορκά.

Έναν παλιό γνώριμο των ελληνικών γηπέδων και του παγκόσμιου βόλεϊ είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε λίγα λεπτά μετά την αναμέτρηση Ελλάδα-Βουλγαρία στο media center στην Arena του Μονπελιέ. Ο Γάλλος ακραίος Φρανς Γκρανβορκά, που έκανε πέρασμα τη σεζόν 2003-2004 από τον Ηρακλή, μας μίλησε για την Θεσσαλονίκη, την Εθνική και τον …Αλέκο (σ.σ. Λεώνη).

 «Καλησπέρα, τι κάνεις;» ήταν τα πρώτα λόγια σε ελληνικά του συμπαθέστατου Φρανς ο οποίος είχε μόνο καλές αναμνήσεις από την Θεσσαλονίκη. «Από τις καλύτερες μου σεζόν. Έπαιζα με τον Μποζίδη, τον Μπάεφ, τον Κράβαρικ και κόουτς τον Αλέκο (σ.σ. Λεώνη). Φοβερή ομάδα και εκπληκτικός κόσμος. Φθάσαμε μέχρι το φάιναλ φορ του Champions League στη Ρωσία αλλά δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε από την Ίσκρα στον ημιτελικό και από την Τουρ στον μικρό τελικό. Αν θυμάμαι καλά το τρόπαιο το πήρε ο Τσιπούλιν με τα περίεργα μυτερά παπούτσια με την Μπέλγκοροντ» μας λέει αρχικά και συνεχίζει αναφερόμενος στις γαλλοελληνικές κόντρες. «Δεν ξέρω ποιο παιχνίδι να πρωτοθυμηθώ. Παίζαμε συνεχώς και είχατε πολύ καλή ομάδα. Γκιούρδας, Κουρνέτας, καλή φουρνιά…».

Ο Γκρανβορκά είδε την Εθνική μας να χάνει με 3-0 από την Βουλγαρία αλλά δεν απογοητεύθηκε από την εμφάνιση. «Είστε σε ανοδική τροχιά, αυτό πρέπει να κρατήσετε. Έχετε νεανική ομάδα η οποία σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ δυνατή. Έχετε μέλλον…». Όσο για την γαλλική ομάδα; «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να αντέξει την πίεση για το μετάλλιο που της έχουν βάλει. Θα δείξει…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.