Προβάδισμα Λεώνη, ελπίζουν Στ. Καζάζης και Ανδρεόπουλος

Η μετά Μέιφορθ εποχή στην Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών μόλις ξεκίνησε.

Η μετά Μέιφορθ εποχή στην Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών μόλις ξεκίνησε. Ποιος Έλληνας προπονητής θα είναι εκείνος που θα κληθεί στην πιο δύσκολη στιγμή του ελληνικού βόλεϊ να πάρει στα χέρια του τις τύχες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος; Σε ποιον θα εμπιστευθεί ο Αχιλλέας Μαυρομάτης το μέλλον της «γαλανόλευκης»; Θα πάει σε προπονητή έμπειρο ή θα προτιμήσει πιο φρέσκια λύση για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Οι επιλογές σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr είναι οι εξής τρεις: Ο Αλέκος Λεώνης, ο Στέλιος Καζάζης και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος μοιράζονται τις πιθανότητες να αναλάβουν το δύσκολο έργο ανοικοδόμησης της Εθνικής ομάδας. Φαβορί θεωρείται ο Σαλονικιός κόουτς, ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού έχει προτιμήσεις στην Επιτροπή Εθνικών ομάδων ενώ αουτσάιντερ θεωρείται ο Ανδρεόπουλος, ο μοναδικός από τους τρεις υποψηφίους που δεν έχει κάτσει ποτέ σε πάγκο Εθνικής ομάδας. Το novasports.gr σκιαγραφεί το προπονητικό προφίλ των τριών επικρατέστερων ομοσπονδιακών τεχνικών λίγες μέρες πριν η επιτροπή Εθνικών ομάδων δώσει το χρίσμα.

Αλέκος Λεώνης: Σίγουρη και δοκιμασμένη λύση
Ο Σαλονικιός κόουτς είναι θεωρητικά το ακλόνητο φαβορί για να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας από τον οποίο έφυγε τον Σεπτέμβριο του 2008 λόγω της τεράστιας οικονομικής πρότασης που του έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι συστάσεις για τον Λεώνη περιττεύουν. Την πρώτη δεκαετία του νέου αιώνα είναι μακράν ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής με τους περισσότερους τίτλους και τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ευρώπη κυρίως με τον Ηρακλή. Λάτρης της δουλειάς μέσα στο γήπεδο, λιγότερο θεωρητικός αλλά με πολλές εμπειρίες και γνώσεις γύρω από το άθλημα, ο Σαλονικιός κόουτς θεωρείται ιδανικός για την αναγέννηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Στην προηγούμενη θητεία του στην Εθνική ομάδα επί Μπελιγράτη το 2007 έφθασε την «γαλανόλευκη» στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρωσίας εκεί όπου αποκλείστηκε από την 12άδα λόγω των αποτελεσμάτων των άλλων ομάδων του ομίλου. Τότε η Εθνική είχε παίξει πολύ καλό βόλεϊ, το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν άριστο και ο Λεώνης είχε βάλει το .πλοίο στην σωστή ρότα. Μόνο που η ομοσπονδία υπολόγιζε χωρίς τον .Παναθηναϊκό ο οποίος κατάφερε με το υπέρογκο συμβόλαιο των 180 χιλιάδων Ευρώ να δελεάσει τον Λεώνη και να τον ντύσει στα πράσινα. Μεσολαβητής τότε ήταν το τωρινό μέλος της επιτροπής Εθνικών ομάδων Τάσος Τεντζέρης.
 
Στέλιος Καζάζης: Διετέλεσε έργο στον Παναθηναϊκό
Για δεύτερη φορά κτυπάει την πόρτα της Εθνικής ομάδας ο Στέλιος Καζάζης. Ο αρχηγός της «χάλκινης» Εθνικής στην Γάνδη το 1987 και ο προπονητής που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998 στα γήπεδα της Ιαπωνίας κρατά το χαρτάκι με τον αριθμό 2 όσον αφορά στην διαδοχή του Αμερικανού Γκόρντον Μέιφορθ στην Εθνική ομάδα. Ο Καζάζης έχει αρκετούς υποστηρικτές στην τωρινή επιτροπή των Εθνικών ομάδων και θεωρείται αυτός που μπορεί να συσπειρώσει καλύτερα από τον καθένα τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Άλλωστε το ίδιο κάνει με τεράστια επιτυχία στον προβληματικό Παναθηναϊκό τον τελευταίο χρόνο. Ο Καζάζης έχει πλέον αποκτήσει εμπειρία στους πάγκους, το μάτι του κόβει ενώ θεωρείται μετρ στο ανέβασμα της ψυχολογίας των παικτών του. 

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: Νέο αίμα με όρεξη
Πέρσι τέτοια εποχή όταν ο Στέλιος Προσαλίκας είχε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Ιταλό Ρομπέρτο Σερνιότι ήταν στα πλάνα της ομοσπονδίας προκειμένου να γίνει ο δεύτερος προπονητής στην Εθνική ομάδα. Τώρα έναν χρόνο μετά ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αποτελεί το αουτσάιντερ στην κούρσα διαδοχής του Αμερικανού Γκόρντον Μέιφορθ. Δουλευταράς με καλό μάτι όσον αφορά στις επιλογές παικτών, δίκαιος αλλά και απαιτητικός ο κόουτς της Λαμίας συγκεντρώνει και αυτός το «πακέτο» που ψάχνει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης. Ο Ανδρεόπουλος είναι ίσως ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της νέας γενιάς και αυτό το έχει αποδείξει με έργα από την 1η Μαρτίου του 2007 ημερομηνία την οποία προσελήφθη από την διοίκηση της Λαμίας. Πάντως αν η διοίκηση Μαυρομάτη επιλέξει τον Ανδρεόπουλο θα αποτελεί έκπληξη που μπορεί όμως υπό τις κατάλληλες συνθήκες να αποδώσει καρπούς.

Παντελής Λώλης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.