Τζιοβάνι Γκουιντέτι: «Βασιλαντωνάκη, Στράντζαλη και Μερτέκη…»

Για τον Ιταλό κόουτς της Εθνικής Τουρκίας, Τζιοβάνι Γκουιντέτι το γεγονός ότι η ομάδα του είναι διοργανώτρια δεν την κάνει ταυτόχρονα καλύτερη από κάθε άλλη. Διαβάστε τι υποστήριξε για την αναμέτρηση με την εθνική ομάδα.

Άγκυρα, αποστολή ΠΣΑΤ
Παντελής Λώλης

Για τον Ιταλό κόουτς της Εθνικής Τουρκίας, Τζιοβάνι Γκουιντέτι το γεγονός ότι η ομάδα του είναι διοργανώτρια δεν την κάνει ταυτόχρονα καλύτερη από κάθε άλλη. Τι και αν Τουρκία και Ελλάδα βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο. «Δεν είναι θέμα επιπέδου, είναι ένα παιχνίδι βόλεϊ» μας εξηγεί ο Ιταλός κόουτς. «Για μας θα είναι το πρώτο ματς στην έδρα μας απέναντι σε μια ομάδα που είχε εξαιρετική παρουσία το καλοκαίρι που διανύσαμε. Έχουμε διαβάσει αρκετά καλά την ομάδα σας και αύριο περιμένουμε με ανυπομονησία την αναμέτρηση. Υπάρχουν πολλές προσδοκίες στην χώρα αλλά δεν θα είναι εύκολη η δουλειά. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι».

Όταν η κουβέντα φτάνει στις παίκτριες-κλειδιά της Εθνικής ο Γκουιντέτι γνωρίζει τα καλά ελληνικά χαρτιά. «Η Βασιλαντωνάκη ξέρουμε ότι θα πάρει τις περισσότερες μπάλες στην επίθεση, αλλά δεν είναι μόνο αυτή που είναι επικίνδυνη. Συγνώμη αλλά που δεν μπορώ να προφέρω καλά τα ονόματα, αλλά το Νο9 (σ.σ. Στράντζαλη) και το Νο10 (σ.σ. Μερτέκη) είναι επικίνδυνες. Όπως και η κεντρική (σ.σ. Λαμπρούση) που χρησιμοποιεί συχνά το ένα πόδι στην επίθεση. Γενικά τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα με τον Ναράνχο στον πάγκο είναι καλά οργανωμένη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». Ο κόουτς της Τουρκίας δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό φαβορί. «Υπάρχουν αρκετές ομάδες πάνω από εμάς στο ranking που είναι φαβορί. Όλοι λένε για χρυσό μετάλλιο αλλά δεν είναι έτσι.

Ο δικός μου στόχος είναι να μπορούμε σε κάθε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτερη ομάδα, να διασκεδάζουμε την κάθε στιγμή με τους θεατές και να είμαστε προσγειωμένοι. Ότι είμαστε στην Άγκυρα δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ. Ενέργεια και ενθουσιασμό θα έχουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Το προφίλ της Τουρκίας

Η Τουρκία είναι η πέμπτη καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη σύμφωνα με το ranking της CEV. Έχει στην κατοχή της 3 ευρωπαϊκά μετάλλια. Αργυρό στο σπίτι της το 2003 όταν έχασε από την Πολωνία στον τελικό, χάλκινο το 2011 όταν κέρδισε στον μικρό τελικό την Ιταλία και πάλι τρίτη θέση το 2017 στο Μπακού όταν επικράτησε του Αζερμπαϊτάν. Μια εκ των τεσσάρων διοργανωτών χωρών του Eurovolley έφθασε πέρσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Nations League. Στην μια και μοναδική της Ολυμπιακή παρουσία στα γήπεδα του Λονδίνου το 2012, είχε τερματίσει ένατη. Επίσης μετρά 4 συμμετοχές σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα με καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση το 2010.

Η Τουρκία με το μάτι του κόουτς Ναράνχο

«Είναι ένας συνδυασμός νεαρών, ταλαντούχων και έμπειρων παικτριών. Όλες παίζουν σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου και όλες έχουν φυσικά προσόντα. Παίζουν πολύ γρήγορα και έχουν έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, τον Ιταλό Τζιοβάνι Γκουιντέτι. Παίζουν στην έδρα τους και έχουν πλεονέκτημα. Είναι δυνατή ομάδα και δύσκολα την κερδίζεις. Για να έχεις ελπίδες πρέπει σίγουρα να τους χαλάσεις την υποδοχή γιατί η πασαδόρος τους παίζει πολύ γρήγορα. Έχουν πολλές παίκτριες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Δεν έχουν Μπόσκοβιτς που έχει η Σερβία, δεν έχουν Βασίλιεβα που έχει η Βουλγαρία, αλλά είναι ομάδα».

Ελλάδα-Τουρκία για 53η φορά

H Ελλάδα αντιμετωπίζει την Παρασκευή (23/08, 20.00) την Τουρκία στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου του #EurovolleyW, στην 53η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Είναι ο πρώτος αγώνας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους αναμέτρηση για το ευρωπαϊκό λιγκ. Έχουμε δώσει 7 αγώνες σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, 6 σε European League, 10 φιλικά, 7 σε Βαλκανικούς αγώνες, 13 σε Κύπελλα Άνοιξης, 9 σε Μεσογειακούς. Στις 52 προηγούμενες αναμετρήσεις η Τουρκία μετρά 30 νίκες και η Ελλάδα 22. Με την Τουρκία παίξαμε για πρώτη φορά την πρωτοχρονιά του 1966 (0-3) και τελευταία στις 31 Ιουλίου του 205 στο ευρωπαϊκό λιγκ στη Λαμία όταν κερδίσαμε με 3-1 σετ.

Πέμπτη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό

Την Πέμπτη της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα μετρήσει την Παρασκευή επί Τουρκικού εδάφους η Εθνική ομάδα. Στις τέσσερις προηγούμενες (1985, 1991, 1993 και 2001) σε συνολικά 24 παιχνίδια είχαμε 2 νίκες και 22 ήττες. Το 1991 ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας όταν στον όμιλο στη Ραβέννα νικήσαμε 3-2 σετ τη Γαλλία και 3-1 την Αλβανία και προκρίθηκαμε στα προημιτελικά. Η Εθνική ήταν 12η το 1985 στην Ολλανδία κόντρα στην Δυτική Γερμανία (0-3), την Τσεχοσλοβακία (0-3), την Βουλγαρία (0-3), την Πολωνία (0-3), την Ουγγαρία (0-3) τη Ρουμανία (0-3) και τη Γαλλία (0-3). Το 1991 κατακτήσαμε στη Ραβέννα και στη Ρώμη την 8η θέση παίζοντας με Γαλλία (3-2), Αλβανία (3-1), Ιταλία (0-3), Γαλλία (0-3), Βουλγαρία (1-3), Ρουμανία (1-3), Βουλγαρία (2-3). Το 1993 στην Τσεχία βρεθήκαμε στην 12 θέση αντιμετωπίζοντας Γερμανία (0-3), Ρουμανία (2-3), Ρωσία (1-3), Ουκρανία (1-3), Λευκορωσία (1-3). Στην τελευταία μας ευρωπαϊκή μας εμφάνιση στα γήπεδα της Βουλγαρίας παίξαμε με Βουλγαρία (0-3), Ρωσία (0-3),

Ρουμανία (0-3), Γαλλία (2-3), Τσεχία (1-3) και τερματίσαμε στην 12η θέση.

Κούπα όπως Champions League

Το ολόχρυσο 24 καρατίων Κύπελλο της διοργάνωσης ζυγίζει 9.6 κιλά και είναι 74 εκατοστά. Είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου στο χέρι από την Ιταλική εταιρεία GDE Bertoni η οποία σχεδιάζει τα Κύπελλα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αλλά και του Champions League. Χρειάστηκαν 3 μήνες για να παραδοθεί στους διοργανωτές οι οποίοι σχεδιάζουν να το εμφανίζουν στην ίδια μορφή και στις επόμενες διοργανώσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.