Νικολάκης «ΣΤΟ ΦΙΛΕ»: «Καταδικασμένοι για το νταμπλ»

Αποφασισμένος να κρατήσουν και φέτος στον Πειραιά το νταμπλ που κατέκτησε πέρσι η ομάδα του εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» ο Γιάννης Νικολάκης.

Αποφασισμένος να κρατήσουν και φέτος στον Πειραιά το νταμπλ που κατέκτησε πέρσι η ομάδα του εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» ο Γιάννης Νικολάκης. «Είμαστε καταδικασμένοι να κατακτήσουμε το νταμπλ» είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» στο γυναικείο βόλεϊ ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «θηλυκό Στεφάνου» τη λίμπερο Αρέτα Κονόμη και «παίκτρια κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα» την κεντρική Μικαέλα Μονζόνι. Οι δηλώσεις του «ερυθρόλευκου» τεχνικού έχουν ως εξής:

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: Σίγουρα είναι νωρίς για πανηγυρισμούς γιατί αυτές οι νίκες στην κανονική περίοδο δεν λένε πολλά. Αυτές που μετράνε είναι οι νίκες στους τελικούς. Βέβαια για τους δύο συλλόγους είναι σημαντικά αυτά τα παιχνίδια και εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που νικήσαμε. Δεν θα μείνουμε όμως σε αυτόν τον αγώνα. Έχουμε όμως περάσει στις αθλήτριες πως οι επιτυχίες είναι επιτυχίες, αλλά έρχονται μέσω προπονήσεων και αγώνων. Χαρήκαμε (προ)χθες αλλά πλέον δεν χαλαρώνουμε και κοιτάμε μπροστά με συνεχή δουλειά. Σίγουρα ο κόσμος περιμένει αυτές τις αναμετρήσεις σε όλα τα σπορ. Η επόμενη μέρα φέρνει αγαλλίαση, χαρά, ικανοποίηση. Και μετά πάλι δουλειά.

Τι αισθάνεται ο προπονητής μετά από τέτοια νίκη: Καταρχήν σου βγαίνει ικανοποίηση από όλους. Το προπονητικό επιτελείο, ο κόσμος, οι αθλήτριες, η διοίκηση όλοι είναι διαφορετικοί μετά από μια τέτοια νίκη. Από την άλλη πλευρά είτε είναι αρνητικό είτε θετικό ένα αποτέλεσμα εγώ τουλάχιστον κάνω την αυτοκριτική μου για να είμαι έτοιμος και καλύτερος την επόμενη φορά. Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκού μέχρι το μωρό μου είδε το ματς. Το πρώτο τηλέφωνο ήταν από την οικογένεια που με στηρίζει. Γενικά τα μηνύματα είναι πολλά αλλά προσπαθώ να κρατώ χαμηλά τη μπάλα. Είναι γυναικείο βόλει όπου τα πάντα συμβαίνουν. Οι αθλήτριές μου με βγάζουν ασπροπρόσωπο. Δουλεύουν καλά επαγγελματικά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Κάθε προπονητής περιμένει ματς με αντιπάλους όπως η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός. Είναι η προετοιμασία, οι εφημερίδες. Είναι μια βδομάδα με σασπένς με άγχος που ζεις με αυτό.

Για τα ματς με την ΑΕΚ που έρχονται: Προετοιμαζόμαστε για ματς υψηλού κινδύνου, έτσι τα έχω χαρακτηρίσει και το έχω γράψει και στον προπονητικό πίνακα. Οι δύο αυτοί μήνες είναι σημαντικοί γιατί κρίνονται πολλά. Κρίνονται όλα όσα έχουμε ετοιμάσει από τον Αύγουστο. Νικήσαμε τα Βριλήσσια στο Κύπελλο, ήταν σίγουρα μια σημαντική νίκη, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε εκεί. Παίζουμε με την ΑΕΚ, μια ομάδα ισοδύναμη, ομάδα που έχει ίδιους στόχους με εμάς που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Η σωστή διαχείριση ψυχολογίας και αγωνιστικής δράσης είναι δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Το ματς του Κυπέλλου είναι διαφορετικό. Είναι νοκ άουτ και κρίνει το Κύπελλο. Θα κριθεί πολύ στην ψυχολογία και λιγότερο στην τακτική. όποιος είναι στην μέρα του θα νικήσει.

Για την δυναμική του πρωταθλήματος: Έχω πει πως τέσσερις ομάδες είναι κοντά αλλά ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν προβάδισμα. Βριλήσσια και Παναθηναικός είναι εξίσου πολύ καλές ομάδες. Θεωρώ πως στα πλει-οφ θα δείξουν άλλο πρόσωπο καλύτερο και εκεί θα είναι και το πικ του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι διαφορές είναι μικρές. Εμάς μας βαρύνει το γεγονός πως είμαστε καταδικασμένοι να να μείνουμε στην κορυφή. Υπάρχει βάρος αλλά θεωρώ πως τα κορίτσια έχουν οργανωθεί ψυχικά. Ακόμη είμαστε στην μέση αλλά στο τέλος θα μετρήσουν η φόρμα και οι έδρες.

Τι έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός έως τώρα: Η παρουσία της Μονζόνι είναι ένα κόσμημα για το πρωτάθλημα, είναι μια αθλήτρια πάνω απ’ όλα άνθρωπος, 100% επαγγελματίας, δουλευταρού και τιμά το ελληνικό πρωτάθλημα. όπως και άλλες ξένες αθλήτριες φέτος. Η Αρέτα (σ.σ. Κονόμη) είναι ο «θηλυκός Στεφάνου». Έχει πάθος, σταθερότητα μου θυμίζει τις καλές εποχές των Μπάμπουλη και Βλάχου. Έχει δέσει με τον Ολυμπιακό, ο Θεός να την έχει καλά. Είναι αθόρυβη, με θετική αύρα με καλή ψυχολογία και χαμόγελο. Είναι ο κορμός της επτάδας και υπάρχει εμπιστοσύνη από μένα και τις αθλήτριες.

Για την έδρα στα πλει-οφ: Θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός δεν ξέρω αν προλαβαίνει για το πλεονέκτημα γιατί θα πρέπει να κάνουν γκέλες Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Βέβαια όλα είναι ανοικτά. Πάντως και οι τέσσερις έχουν πιθανότητες. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Βριλήσσια έχουν ένα προβάδισμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό.

Για το άδειο «Μελίνα Μερκούρη»: Ο κόσμος κάποιες φορές βοηθάει, κάποιες όχι. Χθες μπορεί να ήταν λίγοι αλλά ήρθαν φίλοι μας που χάρηκαν τη νίκη και είχαν πάθος. Αυτή η νίκη θα δώσει το ερέθισμα να έρθουν και περισσότεροι. Εμείς τους θέλουμε κοντά να βοηθάνε τα κορίτσια, να υπάρχει παλμός. Πιστεύω πως με την ΑΕΚ θα έχει περισσότερο κόσμο και στα κρίσιμα ματς, αυτά που «καίνε» θα είναι κοντά μας.

Για την διακοπή στο ματς με την ΑΕΚ: Ήταν μια κακή μέρα για το άθλημα. Ήταν ένα καλό ματς που έγερνε προς τον Ολυμπιακό. Οι διαιτητές και η γραμματεία έκαναν λάθη και χάλασαν όλη τη ροή. Και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα και δίκαια. Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί η απόφαση της επανάληψης από την αρχή. Αλλά άλλοι αποφασίζουν και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε και πάλι ψυχωμένα για τη νίκη. Εγώ φυσικά θα ήθελα να ξεκινήσει από το 2-1, αυτό θα ήταν το σωστό. Υπάρχει μια πικρία αλλά τι να κάνουμε.

Για την πίεση του πάγκου: Η δουλειά μας αρχίζει φθινόπωρο και τελειώνει καλοκαίρι. Εκεί κρίνονται όλα και οι στόχοι που έχουν τεθεί. Η πίεση υπάρχει όπως έχει πει και ο μεγάλο κόουτς Γιάννης Ιωαννίδης. Στηρίζεις το πλάνο σου έως το τέλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.