«Χαλαρά» 3-0 ο Ηρακλής τον ΠΑΟΚ

Σύρος αποστολή, Παντελής Λώλης
Χωρίς τον Ντεσπέιν ο Ηρακλής για 2 ½ σετ δεν είχε πρόβλημα να νικήσει 3-0 σετ (25-22, 25-21, 25-14) τον ΠΑΟΚ που χωρίς τον Μπορόβνιακ απείλησε μόνο στα τελειώματα των δύο πρώτων σετ τον αντίπαλό του.

Σύρος αποστολή, Παντελής Λώλης
Χωρίς τον Ντεσπέιν ο Ηρακλής για 2 ½ σετ δεν είχε πρόβλημα να νικήσει 3-0 σετ (25-22, 25-21, 25-14) τον ΠΑΟΚ που χωρίς τον Μπορόβνιακ απείλησε μόνο στα τελειώματα των δύο πρώτων σετ τον αντίπαλό του. Στο πρώτο σετ ο Ηρακλής προηγήθηκε με 21-15 με τον ΠΑΟΚ όμως να μην εγκαταλείπει τα όπλα. Με σερβίς τακτικής μείωσε στον πόντο 21-20 με την υποδοχή του Ηρακλή να είναι προβληματική. Ο «γηραιός» κράτησε την διαφορά του ενός πόντου, 23-22, με τον Πανούτσο να δίνει υπέρβαση στον Αρμενάκη σε μονομαχία με τον Προύσαλη.

Η κόντρα επίθεση του Ηρακλή βρήκε τον Κράβαρικ να καρφώνει σωστά με το σετ να πηγαίνει στους «μπλε». Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ έμεινε στο σετ μέχρι το 21-20. Με δύο συνεχόμενους πόντους ο Ηρακλής έφυγε 23-20 για να πάρει το σετ με 25-21. Το τρίτο σετ δεν αντέχει σε κριτική αφού ο Δρίκος είχε την πολυτέλεια να ξεκουράσει όλη την βασική του ομάδα πλην του Χριστοφιδέλη. Στο 8-3 έριξε για πρώτη φορά στο ματς τον Ντεσπέιν, Μποζίδης, Τζιουμάκας και Τακουρίδης πήραν και αυτοί χρόνο συμμετοχής για να ολοκληρωθεί το σετ με το επιβλητικό 25-14.

«Θα φανεί ότι πάλι κάνω παράπονα αλλά νομίζω ότι σήμερα θα θέλαμε ένα πιο σκληρό ματς. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και προκριθήκαμε. Ελπίζω αύριο να είμαστε υγιείς. Ελπίζω ο πάγκος να είναι έτοιμος την Παρασκευή να μας βοηθήσει γιατί όλα τα ματς θα κριθούν στην λεπτομέρεια» είπε ο Σωτήρης Δρίκος που ντριμπλάρε όταν τον ρωτήσαμε αν ο Ντεσπέιν θα ξεκινήσει στο επόμενο παιχνίδι. «Τα φώτα πρέπει να πέφτουν στους παίκτες που παίζουν.» είπε χαρακτηριστικά. Όσο για το Νίκο Σμαραγδή αυτός έμεινε ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας του. «Εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τον τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Κάναμε το πρώτο βήμα, πήραμε αυτό που θέλαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ και συνεχίζουμε. Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο μας να μας απειλήσει.  Είμαστε καλά και το δείξαμε» ήταν το σχόλιο του.

Τα συγχαρητήριά του στον Ηρακλή για τη δίκαιη, όπως τη χαρακτήρισε, νίκη του έδωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μέλκας μετά το τέλος του αγώνα: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ηρακλή γιατί ακόμα και στα σημεία που εμείς προσπαθήσαμε να του βάλουμε εμπόδια εκείνος κατάφερε και τις δύο φορές στο πρώτο και το δεύτερο σετ να βρει τις λύσεις. Στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να πάρουμε το πρώτο ή το δεύτερο σετ για να παίξουμε υπό διαφορετικές προϋποθέσεις τον αγώνα, όμως δεν μας. βγήκε. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στον Κράβαρικ για τη σημερινή του παρουσία. Για εμάς, πλέον υπάρχει μόνο το πρωτάθλημα και εκεί εστιάζουμε. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην απουσία του Μπορόβνιακ, δεν είναι δικαιολογία».

Πιο καυστικός ήταν ο Απόστολος Αρμενάκης, ο οποίος έδειξε επηρεασμένος από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ, κυρίως στο 3ο σετ: «Δεν μπορέσαμε να πιέσουμε τόσο πολύ τον Ηρακλή, ώστε στα δύο πρώτα σετ να καταφέρουμε να πάρουμε κάτι. Δυστυχώς, όταν φτάναμε κοντά, μετά το 20 περίπου, ο Ηρακλής και πάλι ξέφευγε. Ούτε η απουσία του Μπορόβνιακ, ούτε το ταξίδι που δεν έγινε κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις αποτελεί δικαιολογία. Τις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να κάνουμε έναν διάλογο με τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια, γιατί εάν εκείνοι θέλουν να διασύρονται, εγώ δεν το θέλω».

Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 10 (9/18 επ., 1 μπλοκ 73% υπ. – 73% άριστες), Εφραιμίδης 5 (5/9 επ., 70% υπ. – 30% άριστες), Πελεκούδας 9 (7/9 επ., 2 μπλοκ), Προύσαλης 4 (3 άσοι), Σμαραγδής 6 (4/4 επ., 2 μπλοκ), , Κράβαρικ 11 (10/19 επ., 1 άσο), (λίμπερο Στεφάνου, 58% υπ. – 50% άριστες), Μποζίδης, Ντεσπέιν 6 (4/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 67% υπ. – 67% άριστες), Τακουρίδης, Τζιουμάκας 2, Κολτσιάκης

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Γκιρτζίκης 4 (3/5 επ.), Παπαϊακώβου 7 (5/11 επ., 2 μπλοκ), Πλίκας 1, Ωρολογάς 7 (7/14 επ., 60% υπ. – 44% άριστες), Ρομέρο 7 (6/19 επ., 67% υπ. – 36% άριστες), Αρμενάκης 13 (13/24 επ.), (λίμπερο Παπαδημητρίου, 83% – 50% άριστες), Γεωργιάδης, Ίλιτς, Αγγελής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.