Πολλά νέα παιδιά στην προετοιμασία του Παναιτωλικού

Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που έχει καταφέρει να βρει καλούς παίκτες από αρκετές χώρες και να τους φέρει στο Αγρίνιο και μάλιστα αυτοί να ξεχωρίσουν κάνοντας την διαφορά. Βέβαια η ομάδα του Αγρινίου δεν βασίζεται μόνο σε ξένους ποδοσφαιριστές αλλά και στις ακαδημίες της, που τα τελευταία χρόνια έχουν βγάλει αρκετούς νεαρούς που έχουν αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα.

Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που έχει καταφέρει να βρει καλούς παίκτες από αρκετές χώρες και να τους φέρει στο Αγρίνιο και μάλιστα αυτοί να ξεχωρίσουν κάνοντας την διαφορά. 
Βέβαια η ομάδα του Αγρινίου δεν βασίζεται μόνο σε ξένους ποδοσφαιριστές αλλά και στις ακαδημίες της, που τα τελευταία χρόνια έχουν βγάλει αρκετούς νεαρούς που έχουν αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. 

Η καλή δουλειά που γίνεται πιστοποιείται από το γεγονός πως ο Τραϊαννός Δέλλας θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία έξι νέα παιδιά από την Κ20. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, τον ακραίο αμυντικός Γιώργο Λιάβα, τον κεντρικό αμυντικό Δημήτρη Γιαννιώτη, τον αμυντικό μέσο Άγγελο Τσιγγάρα και τους μεσοεπιθετικούς Στάθη Μπελεβώνη και Σπύρο Γεωργούση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναιτωλικού με ιστορική αναδρομή στις ακαδημίες: 

«Η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και η δημιουργία Ακαδημιών, ήταν από τα πρώτα μελήματα της διοίκησης του Φώτη Κωστούλα από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Παναιτωλικού και ξεκίνησε την προσπάθεια ανασυγκρότησής του. Με επένδυση (ιδίων πόρων) αρκετών εκατομμυρίων ευρώ κατασκευάστηκε το Emileon, που έγινε το «σπίτι» της Ακαδημίας και των Τμημάτων Υποδομής, τα οποία λειτουργούν από το 2006.

«Σπίτι» που φιλοξένησε χιλιάδες παιδιά έως τώρα! Που γαλουχήθηκαν και μεγάλωσαν (βιολογικά και ποδοσφαιρικά), φτάνοντας ψηλά. Έγιναν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού ή άλλων ομάδων. Μια αστείρευτη δεξαμενή παραγωγής ποδοσφαιριστών…
Από τους πρώτους που αναδείχτηκαν στα Τμήματα Υποδομής, ήταν ο Δημήτρης Ρούσσης, ο Μπάμπης Νάκος, ο Γιάννης Πασσάς και ο Μιχάλης Μπακάκης. Πασσάς και Μπακάκης ήταν οι πρώτοι που αγωνίστηκαν με τον Παναιτωλικό στη Super League.

Ακολούθησαν Μύγας, Μήλιος, Σμίλτος, Μεταξούλης, Τσάπαλος, Τζιντζής, Παπουτσογιαννόπουλος, Χαντάκιας, Ζαρκάδας, Βασιλούδης, Κωνσταντινόπουλος, Κοντογιάννης, Αθανασόπουλος, Βακράκος, Γιαννιώτης, Μαλής, Μιχάι, Παρράς, Βακράκος, Νταλακούρας, Σταματόπουλος, Κουσιάδης.

Μια ομάδα (με πλήρες ρόστερ) 24 παικτών από τα Τμήματα Υποδομής πέρασαν την πόρτα της επαγγελματικής μας ομάδας. Και σχεδόν όλοι έχουν συμμετοχές στη Super League. Δεκάδες άλλοι ποδοσφαιριστές που εκπαιδεύτηκαν στο Emileon κάνουν καριέρα σε ομάδες Football League, όπως οι Μωραΐτης, Πασσάς, Παπουτσογιαννόπουλος, Μήλιος, Σμίλτος, Τσάπαλος, Κωνσταντινόπουλος και πολλοί περισσότεροι σε ομάδες Γ’ Εθνικής.

Αρκετοί αγωνίστηκαν (ή αγωνίζονται) στα Εθνικά μας συγκροτήματα. Στην Εθνική Ανδρών ο Μπακάκης. Στην U21 οι Μύγας, Βασιλούδης, Χαντάκιας, Κουσιάδης, Παρράς, Μωραΐτης. Ο Μιχάι στην αντίστοιχη της Αλβανίας. Στην U19 ο Νταλακούρας. Αλλά υπάρχουν και εν ενεργεία διεθνείς ποδοσφαιριστές των Τμημάτων Υποδομής. Στην U17 ο Λιάβας. Στην U16 οι Κωνσταντόπουλος, Μπελεβώνης, Σκιαδάς, Θεοτοκάτος. Στην U15 ο Τρομπούκης.

Η δουλειά συνεχίζεται και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Με συνεργασία του προπονητή της ομάδας Κ20 Γιώργου Ταράση, του υπεύθυνου Υποδομών Γιάννη Νταλακούρα και του προπονητή της επαγγελματικής ομάδας Τραϊανού Δέλλα, αποφασίστηκε να πάρουν μέρος στην προετοιμασία της νέας αγωνιστικής σεζόν έξι ποδοσφαιριστές της Κ20. Ο τερματοφύλακας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, ο ακραίος αμυντικός Γιώργος Λιάβας, ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Γιαννιώτης, ο αμυντικός μέσος Άγγελος Τσιγγάρας και οι μεσοεπιθετικοί Στάθης Μπελεβώνης και Σπύρος Γεωργούσης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης