Στο χέρι της η παραμονή (vid)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Κέρκυρα κατάφερε να επικρατήσει του ΟΦΗ με 4-1 για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ και πλέον να κρατά στο χέρι της την παραμονή στην κατηγορία. Τα γκολ για τους Φαίακες πέτυχαν οι Ιωάννου (20'), Βέντσελ (23',90+3') και Γραμμόζης (25'). Για τους Κρητικούς σκόραρε ο Μάντζιος στο 13'.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Κέρκυρα κατάφερε να επικρατήσει του ΟΦΗ με 4-1 για την   29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ και πλέον να κρατά στο χέρι της την παραμονή στην κατηγορία. Τα γκολ για τους Φαίακες πέτυχαν οι Ιωάννου (20′), Βέντσελ (23′,90+3′) και  Γραμμόζης (25′). Για τους Κρητικούς σκόραρε ο Μάντζιος στο 13′.

Τα αρχικά πλάνα:


Ο Τίμος Καβακάς παρέταξε την Κέρκυρα με τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Μίχο, αριστερά τον Σακελλαρίου και στο κέντρο της άμυνας τους  Μαϊστόροβιτς και Βέντσελ. Στα χαφ είναι οι Γραμμόζης και Οσμάν, δεξιά ο Καλαντζής, αριστερά ο Αγρίτης και πίσω από τον προωθημένο Τσίγκα ο Ιωάννου.


Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε τον Σαχσανίδη κάτω από την εστία, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Γαλανόπουλο, στο αριστερό τον Βάντο και στο κέντρο τους Ταυλαρίδη και Σόουζα. Στη μεσαία γραμμή είναι οι Μπόντορ και Ζ. Λόπεθ, δεξιά ο Χ. Λόπεθ, αριστερά ο Ζορμπάς και πίσω από τον Μάντζιο ο Ουκάρ.


Ολική ανατροπή η Κέρκυρα!


Ο ΟΦΗ έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκ ταξίδεψε στην Κέρκυρα χωρίς άγχος. Αντίθετα οι γηπεδούχοι έψαχναν απεγνωσμένα βαθμούς προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής.


Οι Κερκυραίοι ξεκίνησαν το παιχνίδι πολύ νωθρά και αναλώνονταν σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις στο χώρο του κέντρου, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που μπήκε πιο δυνατά. Το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου κατάφερε να κερδίσει τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα στο 13ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και ταυτόχρονα να παγώσουν τους περίπου 4000 οπαδούς της Κέρκυρας. Ο Ζορμπάς μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στον Μάντζιο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με πλασέ έκανε το 0-1. Ο Τίμος Καβακάς βλέποντας πως η ομάδα του αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη σήκωσε για ζέσταμα τον Μπάρκογλου. Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Φαίακες δεν είναι απειλητικοί για την εστία του Σαχσανίδη κατάφεραν από στημένη φάση να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 20ο λεπτό ο Γραμμόζης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ιωάννου με κεφαλιά έκανε το 1-1.


Η συνέχεια ήταν ιδανική για τους παίκτες της Κέρκυρας καθώς μέσα σε τρία λεπτά έκαναν την ολική ανατροπή. Ο Βέντσελ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο νίκησε τον Σαχσανίδη και έβαλε την Κέρκυρα μπροστά στο σκορ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 25ο λεπτό ο Γραμμόζης με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 40 μέτρα έδωσε στην Κέρκυρα αέρα δύο τερμάτων. Στη συνέχεια οι παίκτες του Τίμου Καβακά έχοντας πετύχει την απόλυτη ανατροπή «πάγωσαν» τον ρυθμό του αγώνα και κυκλοφόρησαν τη μπάλα χωρίς να απειλήσουν τον Σαχσανίδη. Αντίθετα οι παίκτες του ΟΦΗ με εξαίρεση το γκολ του Μάντζιου στο 13′ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία  μπροστά από την εστία του Αναστασόπουλου.


Έλειπε ο ρυθμός και οι φάσεις


Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με την Κέρκυρα να έχει την κατοχή της μπάλας και τους Κρητικούς να ψάχνουν την αντεπίθεση για να απειλήσουν την εστία του Αναστασόπουλου.


Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΟΦΗ ανέβαζε την απόδοση  του και κυρίως από τα άκρα προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, ωστόσο αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια.  Αντίθετα οι γηπεδούχοι έχοντας το αβαντάζ των δύο τερμάτων είχαν οπισθοχωρήσει και κυρίως με βαθιές μπαλιές προς τον μοναδικό προωθημένο Ιωάννου προσπάθησαν να φτάσουν στην περιοχή του Σαχσανίδη.


Μάλιστα στο 90+3′ οι γηπεδούχοι χωρίς να έχουν απειλήσει τον Σαχσανίδη, ευτύχησαν να πετύχουν και τέταρτο τέρμα. Ο Βέντελ με ένα εκπληκτικό σουτ από το κέντρο του γηπέδου «κρέμασε» τον Σαχσανίδη που βρισκόταν εκτός θέσης και έδωσε αέρα θριάμβου στη νίκη των Φαιάκων.   


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 29η
Αγώνας: Κέρκυρα-ΟΦΗ
Γήπεδο: ΕΑΚ
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης
Βοηθοί: Μ. Καρσιώτης, Ι. Δημητριάδης


Κέρκυρα (Τίμος Καβακάς): Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Μίχος, Οσμάν, Γραμμόζης, Ιωάννου, Τσίγκας (54΄Ηλιάδης), Καλαντζής (86΄Μπάρκογλου), Αγρίτης (65΄Γιάντσης).

ΟΦΗ
(Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Μπόντορ, Βάντο (63΄Πίτσος), Ουκάρ (84΄Νύκταρης), Λόπεθ, Λόπεζ (58΄Μπούρμπος), Ζορμπάς, Μάντζιος.

Η εξέλιξη του αγώνα
:



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.