ΕΟΚ: Πηγαίνει σε διοίκηση Πρωτοδικείου (vid)

Ο Βαγγέλης Λιόλιος κατήγγειλε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για κινήσεις εν κρυπτώ και πρότεινε τους Παναγιώτη Γιαννάκη ή Κωστή Ζομπανάκη ως πρόσωπα κοινής αποδοχής σε διοίκηση Πρωτοδικείου με αποστολή να οριστούν άμεσα εκλογές. Ανακοίνωση-απάντηση της ΕΟΚ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατήγγειλε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για κινήσεις εν κρυπτώ και ορισμό διοίκησης πρωτοδικείου με τον ίδιο και ουσιαστικά τους ίδιους ανθρώπους.

Παράλληλα πρότεινε ως προσωρινό πρόεδρο σε διοίκηση Πρωτοδικείου έναν εκ ων Παναγιώτη Γιαννάκη ή Κωστή Ζομπανάκη, ενώ πρόσθεσε ότι θα έχει επικοινωνία και με τους Παναγιώτη Φασούλα και Άγγελο Παπανικολάου ώστε να έχουν μια κοινή γραμμή.

Ο κ. Λιόλιος δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Σήμερα θα έπρεπε να μιλάμε για τη νέα μέρα στο ελληνικό μπάσκετ, με νέα διοίκηση έχοντας κάνει χθες εκλογές. Όλες οι ομοσπονδίες μέχρι τις 30 Μαρτίου πηγαίνουν στην επόμενη μέρα εκτός από την ΕΟΚ. Δυστυχώς, γιατί τα πράγματα που έχουν συμβεί δεν τιμούν κανέναν μας και δεν τιμούν το μπάσκετ. Με λυπεί πραγματικά η όλη κατάσταση

Σήμερα κάποια σωματεία προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο σε συνεννόηση με τον δικηγόρο της ΕΟΚ για να ζητήσουν διοίκηση Πρωτοδικείου. Παραφυλάγαμε από τις 8 το πρωί μήπως γίνει τέτοια εκτροπή. Ξέρετε ποιους όριζαν για διοίκηση Πρωτοδικείου; Τους ίδιους τους εαυτούς τους. Τότε συνειδητοποιήσαμε όλοι για ποιον λόγο δεν πήγαινε σε εκλογές, γιατί ήθελε να μείνει στην καρέκλα του ο ίδιος άνθρωπος, με τους ίδιους ανθρώπους.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος πως το γνωρίζουν, γιατί μιλώντας με τον κ. Νικολόπουλο είχε άγνοια επί του θέματος. Ευτυχώς αυτό απεφεύχθη. Όλο το Σαββατοκύριακο λειτουργούσε με αυτό στο μυαλό μου. Κάναμε παρέμβαση και πήρε αναβολή η διοίκηση Πρωτοδικείου που ήθελε να επιβάλει ο κ. Βασιλακόπουλος για τον εαυτό του. Πρέπει σήμερα να πάμε σε έκτακτο ΔΣ της ΕΟΚ και να πάμε σε εκλογές στις 10 Απριλίου”.

Αύριο (30/3) θα αποφασίσει το Πρωτοδικείο για το θέμα της διοικούσας δηλαδή για τη σύνδεση τα μέλη και τον πρόεδρο.

Η ΕΟΚ πριν από λίγο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ είναι αναγκασμένο να ενημερώσει ότι ουδέποτε προσέφυγε στο Πρωτοδικείο ζητώντας διορισμό προσωρινής διοίκησης. Αν έχει συμβεί αυτό από μεμονωμένα σωματεία, έχει συμβεί εν αγνοία του.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ το μόνο που έχει πράξει, είναι να αποφασίσει τη μετάθεση των εκλογών, σεβόμενο την απόφαση του Πρωτοδικείου που του προσκόμισαν σωματεία μέλη του, έχοντας κερδίσει το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία της γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών. Ελπίζοντας δε ότι μέχρι τότε αυτές οι εκδηλώσεις θα μπορούν να γίνουν δια ζώσης, όπως εκ συστάσεως της δημοκρατίας προβλέπεται και συμβαίνει.

Το μεγάλο ερώτημα το οποίο επικρατεί σήμερα στον χώρο της καλαθοσφαίρισης είναι αν οι κύριοι αυτοί  θέλουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία όλα τα ενεργά σωματεία με πραγματική αθλητική δραστηριότητα ή μόνο αυτά που επιλέχτηκαν με διαδικασίες περίεργες και συμπεριλήφθηκαν στο μητρώο που κατάρτισε η ΓΓΑ.

Στη γενική συνέλευση ομοσπονδίας με συνταγματική και δημοκρατική επιταγή, συμμετέχει το σύνολο των αθλητικών σωματείων που έχουν πραγματική αθλητική δραστηριότητα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.